Social Media Consultancy

Ruim 70% van de Nederlanders is actief op social media. Hierdoor ontstaan veel mogelijkheden op het gebied van engagement, klantloyaliteit en brand activation voor uw webwinkel. Onze social media consultants helpen u graag bij het realiseren van extra rendement door middel van social media.

 • icon_adviesHoog bereik, lage kosten

  Er zijn twee belangrijke redenen om social media in te zetten. Ten eerste heeft u de mogelijkheid om op een relatief eenvoudige manier, een groot publiek te bereiken. Ten tweede kost het bereiken van dit publiek u aanzienlijk minder geld dan bij het inzetten van traditionele media. U kunt een groot publiek verdienen door het gesprek aan te gaan met uw doelgroep, en relevante informatie te delen. De voornaamste vereisten voor succes op social media zijn dan ook overtuiging, tijd en aandacht.

 • icon_brandingAuthenticiteit

  Social media werkt alleen als uitingen echt, oprecht en authentiek zijn. Bij het uitvoeren van uw social media strategie is het dan ook van groot belang dat u medewerkers inzet die het gebruik van social media in hun genen hebben zitten. Aan de hand van een doordachte social media strategie en constante investering kunt u binnen uw doelgroep een netwerk van ongekende waarde opbouwen. Zo kunt u social media bijvoorbeeld gebruiken als ondersteuning voor klantenservice, om naar uw doelgroep te luisteren bij het ontwikkelen van product, of voor het beïnvloeden van verkopen.

 • Indirect bijdragen aan het verhogen van conversieicon_linkbuilding

  Het uiteindelijke doel van social media voor webwinkels, is het genereren van meer omzet. Uit onderzoek en ervaring weten we dat social media op indirecte wijze zeker bijdraagt aan het verhogen van de conversie, orderwaarde en Customer Lifetime Value. Hoewel sales veelal niet rechtstreeks van het social media platform komen, is gebleken dat iemand die een webwinkel of merk liked op Facebook, een aanzienlijk hogere waarschijnlijkheid heeft om bij deze webwinkel een product te kopen. Kortom: de aanhouder wint!

 • icon_website-analyseSocial media als keurmerk

  Integratie van uw social media kanalen in uw webwinkel heeft een belangrijk effect op de betrouwbaarheid van uw webwinkel. Social media nemen namelijk gedeeltelijk de rol van reviews en aanbevelingen over. Veel likes of fans voor een webwinkel worden gezien als teken dat men hier met een gerust hart kan bestellen. Uit onderzoek en ervaring weten we bijvoorbeeld dat het positieve gebruik van social buttons op de productpagina’s tot een hogere conversie leidt.

 • icon_online-marketing-strategieSocial media strategie

  Social media biedt grote kansen voor online retailers. Maar op de verkeerde manier omgaan met social media kan zeer negatieve gevolgen hebben. Een gedegen social media strategie is daarom essentieel voor het behalen van rendement op uw inspanningen. Een succesvolle strategie is in lijn met de strategie en cultuur van uw organisatie. De inzet van social media is dan ook een onderdeel van de totale marketingmix en de algehele doelstellingen.

Wilt u ook een enthousiaste en loyale klantenkring?
Neem vrijblijvend contact met ons op voor een kennismakingsgesprek!

Blog & laatste nieuws

Experts aan het woord & bedrijfsnieuws

Bekijk alle blog- en nieuwsartikelen

Experts

Aan het woord

 • Google Partner logo
 • adCore Platinum Agency logo
 • Thuiswinkel Business Partner logo
 • Intershop logo
 • Tripolis Dialogue E-mailmarketing Solutions logo
 • FD Gazellen Awards 2013 logo