Coop Supermarkten

Bert Nijland   •   Operationeel Commercieel Manager

De juiste stappen door krachten te bundelen!

“Door onze kennis van de branche te bundelen met de e-commerce expertise van De Nieuwe Zaak, verwachten we de juiste stappen te kunnen zetten.

We zijn ervan overtuigd dat het belang van online winkelen ook voor supermarkten snel groeit. Het is tijd om onze klanten hierin optimaal van dienst te zijn.”

1

De uitdaging

Als één van de grotere supermarktketens in Nederland heeft Coop de ambitie om ook online een van de grote spelers te worden. Coop heeft De Nieuwe Zaak gevraagd om gezamenlijk een realistische en onderbouwde businesscase op te stellen en te realiseren door middel van een vernieuwde e-commerce omgeving.

2

De oplossing

Om de doelstellingen te bereiken zijn we gestart met interviews waarbij de kansen en bedreigingen in kaart zijn gebracht. Door middel van een grondige analyse hebben we persona’s en hun customer journeys volledig uitgewerkt. Op basis van de doelstellingen en KPI’s is er een compleet marketingplan uitgewerkt. Op basis van de resultaten uit deze analysefase is er gestart met het realiseren van de nieuwe e-commerce omgeving. In dit traject hebben we het design, front-end en techniek verzorgd. Na livegang zal de focus voornamelijk liggen op doorontwikkeling van de e-commerce omgeving en bijbehorende marketing werkzaamheden.

Het resultaat

Door de vernieuwde e-commerce omgeving op basis van Intershop is Coop in staat om haar klanten op de juiste manier te bedienen; zowel via de meer dan 260 winkels als online kunnen consumenten hun boodschappen bij Coop doen. De omnichannel experience wordt constant geoptimaliseerd, gericht op het verbeteren van conversie en orderwaarde in zowel webshop als in de winkels.

Coop
Coop

Coop Op & Top

Zowel online als offline de perfecte klantbeleving door een persoonlijke benadering!
coop3_2
coop4

Meer weten over onze cases?

Maak vrijblijvend een afspraak en we vertellen u graag meer.
Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze 2-wekelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste commerce nieuws!