Re-platforming Steps

De Nieuwe Zaak   •   Over het resultaat...

Multidisciplinair werken leidt tot succes

Als een belangrijk onderdeel van het rebranding traject hebben we met een multidisciplinair team gewerkt aan de nieuwe webshop van Steps. Door middel van de scrum methodiek waren we in staat om continu bij te sturen en afstemming te hebben met de klant en externe partijen. Op die manier hebben we binnen afzienbare tijd een gloednieuwe webshop gerealiseerd, inclusief alle koppelingen met externe partijen.

1

De uitdaging

De uitdaging was om Steps op hetzelfde platform als Miss Etam en Promiss over te zetten. Daarnaast moest de nieuwe webshop van Steps responsive zijn. Dit betekent dat de bestaande webshop gemigreerd moest worden (re-platforming), inclusief alle koppelingen met externe partijen.

2

De oplossing

Een passende oplossing voor Steps ligt in het ontwikkelen van een nieuwe webshop die vanuit dezelfde omgeving te beheren is als de webshops van Miss Etam en Promiss. Hierbij was het uitgangspunt om maximaal gebruik te maken van de ‘motor’. De recent ontwikkelde webshop van Miss Etam op het omnichannel e-commerce platform ecManager is dus de basis, waarbij de nieuwe webshop van Steps als nieuw label is toegevoegd. Een dergelijke structuur maakt het eenvoudig om meerdere webshops te managen vanuit één beheeromgeving. Naast alle standaard features voor een nieuwe webshop moesten er ook koppelingen gerealiseerd worden met diverse externe platformen.

3

Het resultaat

Het resultaat is een nieuwe responsive webshop voor Steps, welke beheerd kan worden vanuit dezelfde omgeving als Miss Etam en Promiss. Daarnaast is ook de Data gemigreerd naar het nieuwe platform. De nieuwe webshop van Steps is gebouwd op het omnichannel e-commerce platform ecManager en is in samenwerking met een multidisciplinair scrum team van De Nieuwe Zaak ontwikkeld. Het ecManager platform biedt niet alleen een moderne architectuur, maar ook de mogelijkheid om volledig omnichannel te werken. Zo kun je bijvoorbeeld aan de webwinkel gekoppelde tablets in de winkel aanbieden, zodat je nooit nee hoeft te verkopen. De klant bestelt dan online in de winkel en rekent af bij de kassa. De ontwikkeling van de nieuwe webshop is een onderdeel van de rebranding van Steps.

case_actify_1header_mobiel_1
case_actify_1header_mobiel_1

Een compleet replatforming traject

case_3_mobiel_1
case_2_mobiel_1

Meer weten over ons werk?

We helpen je graag verder.
Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze 2-wekelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste commerce nieuws!

© 2020 De Nieuwe Zaak