Creëer jij de juiste ervaringen voor je klant?

Online succes is afhankelijk van je vermogen om een digitale ervaring vorm te geven die je klant op verschillende manieren raakt. Wij helpen je in kaart te brengen waar je klant gevoelig voor is en creëren op basis hiervan een onvergetelijke ervaring.

Van creatie naar klantbeleving

Het creëren van de ultieme klantbeleving op ieder contactmoment met jouw organisatie levert een hogere loyaliteit en herhalingsaankopen op. Er is zelfs bewezen dat klanten meer geld over hebben voor een product of dienst waarbij ze de beste beleving ervaren. Onze dienstverlening op het vlak van creatie begint bij het bepalen van wie de klant eigenlijk is.

Persona ontwikkeling

De ontwikkeling van doelgroep typeringen (persona’s) zorgt ervoor dat de stappen die nodig zijn om een klant te verleiden inzichtelijk worden. Het ontwikkelen van persona’s is een bewezen methodiek. Het geeft richting aan de marketing/communicatie op alle touchpoints, het productontwikkelingsproces van verschillende productgroepen en het inrichten van het platform. We werken toe naar factsheets waarin de persona’s zijn uitgewerkt. Deze maken de klant echt zichtbaar voor alle betrokkenen.

Lees meer

Customer journeys

In een ‘customer journey’ worden de stappen weergegeven die een klant (de persona) doorloopt tijdens het oriënteren, kopen of gebruiken van een product. Per stap bepalen we welke kanalen, touchpoints en pagina’s de klant bezoekt, wat de behoeften en wensen zijn, maar ook welke emoties en pijnpunten er zijn. en welke verwachtingen de gebruiker heeft. De combinatie van persona`s en customer journeys gebruiken we bij het maken van vervolgkeuzes.

Merkcreatie

De eerste indruk van jouw merk is doorslaggevend voor jouw bezoekers. Maar een eerste indruk wordt gevormd in slechts vijf seconden. Geen tijd te verliezen dus! We helpen je bij het overbrengen van de juiste boodschap met jouw merkidentiteit, en vertalen deze door naar een goedlopende webshop.

Grafisch ontwerp

Met een grafisch ontwerp vertalen we de schematische webshop (wireframes) naar een onderscheidende look en feel. Door onze pure focus op e-commerce design kennen we de exacte do’s en dont’s voor een rendabele webshop en realiseren we altijd de ideale balans tussen branding en conversie.

De input voor het grafisch ontwerp wordt geleverd door de personas, de gewenste merkuitstraling, wireframes en onze uitgebreide expertise op het vlak van webwinkel ontwerp.

Interactie ontwerp (UX)

Voor een interactie ontwerp kruipen we in de huid van jouw klant. We vertalen haar wensen en behoeften naar een passende structuur op zowel het niveau van specifieke pagina’s, als jouw totale webshop. Zo zorgen we vanaf dag één voor tevreden klanten die zich huis voelen in jouw nieuwe winkel.

Onze interactie ontwerpen worden regelmatig getest door een klantenpanel. Daarmee krijgen we zekerheid over de flow en de functionaliteiten op een pagina, voordat de daadwerkelijke bouw plaatsvindt. Dat voorkomt onnodige iteraties.

Funtioneel Ontwerp / User stories

Het functioneel ontwerp vormt de schematische blauwdruk van jouw nieuwe webshop. Hierin worden alle functionaliteiten nauwkeurig in kaart gebracht, zodat je exact de webshop krijgt die je nodig heeft om jouw businesscase te realiseren. Altijd denkend vanuit jouw eindklant, niet vanuit techniek.

In onze scrum projecten is het Functioneel Ontwerp vervangen door zogenaamde Epics en User Stories. Deze beschrijven de eisen en wensen expliciet vanuit de gebruiker.

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze 2-wekelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste commerce nieuws!

© 2020 De Nieuwe Zaak