Infographic: vrouwen & mobiel internet

Infographic: vrouwen & mobiel internet

Rianne Bark-Lunenborg   •  27 maart 2014

Smartphones en tablets worden steeds belangrijker in ons dagelijks leven. We nemen ze overal mee naartoe en we gebruiken ze ieder moment van de dag. Zelfs als we een desktop of laptop in de buurt hebben staan, verkiezen we de smartphone of tablet voor het vervullen van onze eindeloze behoefte aan online data-consumptie.

infographic

Deze ontwikkeling zorgt ervoor dat we altijd en overal online zijn, en heeft grote invloed op de manier waarop consumenten online shoppen.
Het optimaliseren van webwinkels voor mobiele bezoekers wordt daarom steeds belangrijker voor een succesvol online verkoopkanaal.

Context speelt een grote rol

In deze infographic werp ik een blik op het mobiele internet gebruik van Nederlandse vrouwen van 18 jaar en ouder. Hierin wordt snel duidelijk hoe smartphones en tablets het dagelijks leven van de Nederlandse vrouw beïnvloed. Mobiel internet is niet langer een handigheid voor onderweg, maar een levensstijl die ook thuis op de bank zijn plek heeft gevonden. Onderzoek daarom de context waarin de klant je mobiele webwinkel gebruikt en optimaliseer doelgericht op zijn of haar doelen en de functie die de mobiele webwinkel vervult in de totale customer journey.

Laadtijden, vastlopers en de gebruiksvriendelijkheid van de webwinkel op mobiele devices worden ervaren als de grootste problemen voor vrouwen bij mobiel shoppen. Ruim 34% van de vrouwen geeft zelfs aan de website niet meer te willen bezoeken wanneer deze problemen geeft op mobiele devices! Dat maakt het optimaliseren van webwinkels voor mobiele devices niet alleen een kans voor de toekomst, maar ook een absolute must.

Rianne is Marketing Manager. Binnen De Nieuwe Zaak is zij verantwoordelijk voor de ontwikkeling van corporate marketing- en communicatie uitingen, leadgeneratie en events. Daarnaast werkt ze multidisciplinair samen met verschillende teams om samen tot optimale resultaten te komen en De Nieuwe Zaak op de kaart te zetten.
Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze 2-wekelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste commerce nieuws!

© 2018 De Nieuwe Zaak