Resources en inspiratie voor webdesigners en front-end developers

Resources en inspiratie voor webdesigners en front-end developers

  •  8 mei 2013

Als designer van webwinkels De Nieuwe Zaak ben ik vaak op het web op zoek naar inspiratie, nieuwe invalshoeken, trends, nieuwe oplossingen en andere webdesign gerelateerde zaken waarmee ik mijn, en daarmee mijn klant, voordeel kan doen!

Tools & Resources voor webdesigners en front-end developers

 Het internet staat inmiddels tjokvol met sites & blogs vol met resources voor designers en front-end developers; photoshop tutorials, filters, patterns en brushes, textures, elementen, rechtenvrije fonts en iconsets, wireframe tools, applicaties, css frameworks, etc., etc.,…

Hieronder heb ik een opsomming gemaakt van mijn meest favoriete sites met een korte beschrijving waarom ik ze graag gebruik. Doe er je voordeel mee!

AgileDesigners.com – resources
Een site tot de nok gevuld met gratis / rechtenvrije en betaalde tools & materialen voor designers en front-end developers. Iedereen die lid is van de community kan nieuwe content aandragen. Overzichtelijk verwerkt in verschillende categorieën. Dagelijks nieuwe resources. 

Inspired-UI.com & pttrns.com  inspiratie
Beide sites zijn volledig gewijd aan vormgeving van user interfaces van mobiele applicaties en sites. Via de linker-navigatie te filteren op verschillende onderdelen en onderwerpen.

Hongkiat.com – resources / inspiratie / informatie
Blog van de Maleisische webdesigner Hong Kiat Lim, dat bijna dagelijks nieuwe blogs met content variërend van Photoshop tips & tricks, de beste WordPress Themes, Infographics, gratis design resources, etc. etc., Leest lekker weg, het niveau is hoog en biedt veel links naar externe resources.

PatternTap.com – inspiratie
Eén van de sites waar ik naartoe ga voor concrete inspiratie voor webdesigns. Patterntap heeft voorbeelden van allerlei verschillende onderdelen van sites handig gecategoriseerd. Scroll door honderden voorbeelden van headers, footers, formulieren, 404 pages, icons, etc. etc. Recentelijk is ook te filteren op vormgeving stijlen. Een waardevolle resource voor inspiratie.

NotCot.org – inspiratie
NotCot is een bonte verzameling van willekeurige zaken die één ding gemeen hebben; ze zien er ‘speciaal’ of ‘ongewoon’ uit; zijn ‘gedesigned. Handtassen, paraplu’s, maquette’s, logo’s, speelgoed, verpakkingen, voedsel, fotografie, meubilair, etc., etc., alles komt voorbij. Niet alles is even mooi of nuttig, maar voor inspiratie zorgt het zeker!

CartCraze.com – inspiratie
CartCraze is een gallery site gewijd aan één soort sites: webshops. Helaas kan er niet gefilterd worden op stijl, inhoud of land, maar het scrollen door honderden verschillende webshops maakt veel goed. Een goede bron van inspiratie voor webshop designers als mijzelf.

eCommerceGallery.com – inspiratie
Net als CartCraze een gallery site met alleen maar webwinkels. Deze zijn middels tags te filteren op de producten die in de webwinkels verkocht worden. Lekkers scrollen en klikken, wederom een goede bron van inspiratie voor webwinkel designers.

CoolHompages.com -inspiratie / resources
De naam is een tikje misleidend. Deze site is inmiddels een zéér uitgebreide gallerij van allerlei soorten websites & vormgeving geworden. Er kan gefilterd worden op stijl en soort. Ook is er de mogelijkheid om (sommige, niet alle) designs te downloaden (als template) en te gebruiken voor eigen doeleinden. 

TheFWA.com – inspiratie / awards
The FWA, afkorting voor ‘Favorite Website Awards’ staat al 13 jaar bekend als dé Award uitreiker voor mooie en verbluffende webistes. Het ontvangen van een ‘site of the day’ , ‘site of the month’ of ‘site of the year’ award van The FWA staat garant voor een hoog aanzien binnen de webdesign wereld. Iedere dag kiest The FWA een site die het predikaat ‘site of the day’ verdiend en deze wordt op de homepage getoond. De meeste sites die een award pakken zijn van grote merken die geld nog moeite gespaard hebben om bij een groot publiek in de smaak te vallen, maar zo nu en dan vallen kleinere sites of sites van onbekende / onafhankelijke bedrijfjes of webdesigners in de prijzen.

Deel jouw resources!

Uiteraard zijn er nog ontzettend veel meer van dit soort sites te vinden op het web, maar je moet ergens beginnen. Weet jij een goed blog, een goed gevulde resource site of inspiratieve gallerij die je wil delen? Gooi ‘m in de comments! Thanks!

 

Auteur

Als Senior Designer is Menno Dijk verantwoordelijk voor het bedenken en visualiseren van activerende en converterende online marketingcampagnes. Van brainstorm en concept tot aan uitwerking in Photoshop, illustrator, InDesign of Premiere, Menno heeft het allemaal in de vingers.
Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze 2-wekelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste commerce nieuws!

© 2021 De Nieuwe Zaak