Het effect van de iPhone 6 en 6 Plus op e-mail design

Daniel Mul   •  22 december 2014

Sinds september is de iPhone 6 en 6 Plus ook in Nederland verkrijgbaar. Wat meteen opvalt, is dat beide toestellen groter zijn dan hun voorgangers. En dit heeft gevolgen voor je e-maildesigns waar je als e-mailmarketeer rekening mee moet houden.

iPhone 6 emaildesign

Wat is het verschil

Om duidelijk te maken wat er met de komst van de iPhone 6 anders wordt is hier eerst een overzicht van de verschillen in specificaties.

tabel

Fysieke pixels versus het effectief aantal pixels

Het verschil tussen fysieke aantal pixels en het effectief aantal pixels is het verschil tussen het aantal pixels waaruit het beeldscherm is opgebouwd en de daadwerkelijke ruimte op het scherm. Als je bijvoorbeeld naar de iPhone 4 en 5 in de tabel kijkt zie je dat het beeldscherm 640px breed is (fysiek) maar dat er maar 320px aan ruimte is (effectief).

Lees het hele artikel op Marketingfacts

Daniël Mul is E-mail HTML Consultant. Binnen De Nieuwe Zaak houdt hij zich bezig met de realisatie en optimalisatie van e-mailmarketing campagnes en helpt hij klanten maximaal rendement uit hun loyale klantenkring te halen.