Nieuw: Intershop 7.6!

Nieuw: Intershop 7.6!

Stefan Buitenhuis   •  18 november 2015

Sinds kort is de nieuwste versie van Intershop beschikbaar, namelijk versie 7.6. Om te achterhalen wat dit kan toevoegen aan de business case van onze klanten, hebben we de Inhouse Exhibition in Jena bezocht. In een aantal dagen hebben we ons laten informeren over de nieuwste features en belangrijkste veranderingen. Deze inzichten delen we graag!

ics-transaction-management

Het release proces
Intershop heeft het proces van uitbrengen naar een release verder geautomatiseerd. Daardoor hebben klanten en partners snel en automatisch toegang tot releases, patches en hotfixes via Intershop’s publieke Nexus systeem.

Fully Responsive Shop
Intershop 7.5 heeft momenteel een shop die out-of-the-box ingezet kan worden voor klantcases. Deze is echter niet responsive. Met versie 7.6 komt er een volledig responsive shop beschikbaar. Deze is geoptimaliseerd voor smartphone, tablet en desktop.

Cost Center Management
Klanten van een met Intershop gerealiseerde B2B webwinkel kunnen zelf hun kostenstructuur beheren. Zij zijn in staat om de structuur van de inkooporganisatie in te richten.

Nieuwe Payment API
Voor webwinkels is het nu mogelijk om via REST te communiceren met de payment API van Intershop.

Een alternatief voor Oracle
Ook voor Intershop 7.6 is een Oracle installatie vereist. Intershop wil echter binnen twee jaar kunnen opereren, onafhankelijk van Oracle, en open source alternatieven kunnen bieden aan klanten. Een interessante ontwikkeling, want deze alternatieven zijn naar verwachting in pricing goedkoper. Dat maakt het aantrekkelijk voor de doelgroepen van Intershop.

Meer weten?
De dagen in Jena boden ons nog veel meer inzichten.  Deze delen we graag!
Klik hier om de volledige presentaties te bekijken.

Stefan is E-commerce Consultant. Binnen De Nieuwe Zaak helpt hij dagelijks retailers, groothandels en A-merk fabrikanten met diverse e-commerce en omnichannel vraagstukken.
Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze 2-wekelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste commerce nieuws!

© 2018 De Nieuwe Zaak