ecWeekend – Het belangrijkste<br/>e-commerce nieuws van week 1

ecWeekend – Het belangrijkste
e-commerce nieuws van week 1

  •  3 januari 2014

De champagneglazen hebben geklonken, nieuwjaarswensen zijn uitgesproken en 2013 is definitief afgesloten. 
Vol enthousiasme beginnen we aan 2014, en de eerste belangrijke ontwikkelingen hebben al weer plaats gevonden. Onze experts zette een aantal belangrijke en relevante e-commerce ontwikkelingen op een rij.

asia

Blik op de toekomst: online trends 2014 in Azië

Trendwatchers richten sinds een aantal jaar massaal hun blik op Azië. Steeds meer nieuwe ontwikkelingen kennen hun oorsprong in het verre Oosten, wat het in combinatie met de grote economische groei een bijzonder interessante regio maakt. The Next Web ging op onderzoek uit en bracht vijf high-level trends voor Azië in 2014 samen.

De 10 meest gelezen blogartikelen van PPC Hero

PPC Hero wordt gezien als één van de beste SEA blogs ter wereld. Talloze artikelen passeerde in 2013 de revue. PPC Hero besloot het jaar overzichtelijk af te sluiten met een blogpost-top-10. In deze top 10 komen de beste en populairste artikelen van 2013 samen. Een aanrader voor elke online marketeer!

Wordt 2014 het jaar van Instagram marketing?

Een nieuw jaar, tijd voor een nieuw kanaal! Instagram marketing. Het snel groeiende Instagram geeft marketeer de ideale kans om hun verhaal op een beeldende en interessante manier te laten zien. Ross Simmonds, Digital Strategist & Entrepreneur, heeft een presentatie gemaakt met alles wat je nodig hebt om succesvol te starten
met Instagram marketing.

Vijf effectieve content marketing strategieën

Content marketing is een veel gehoord begrip in 2013. En dit zal in 2014 zeker niet minder worden. Het belang van goede content neemt nog altijd toe en steeds meer organisaties pakken dit op strategische wijze op. Maar wat is een goede content marketing strategie? Econsultancy vormde een inspirerende lijst van vijf merken die op een effectieve en strategische wijze content marketing bedrijven.

Nieuwe postwet verlengt levertijd van webwinkels

De postbode is per 1 januari uit het Nederlandse straatbeeld verdwenen. Althans, op maandagen dan. De Nederlandse overheid heeft op verzoek van PostNL de organisatie van haar plicht ontheven om op maandagen brievenbuspost te bezorgen. Dit heeft echter wel grote gevolgen voor online retailers die op deze wijze producten leveren.

‘’Voor online verkopers van brieven, foto’s, tijdschriften, cd’s, games en tal van andere artikelen betekent de wijziging dat kopers langer op hun product moeten wachten; als ze op zaterdag bestellen, zal PostNL het product pas op zijn vroegst op dinsdag bij de klant bezorgen, drie dagen later dus.’’ Aldus Twinkle.

De kracht van herhaling

Veel marketingprincipes zijn gebaseerd op de ervaring dat het herhalen van een boodschap uiteindelijk zijn vruchten zal afwerpen. En niet alleen in de marketing, maar overal om ons heen wordt herhaling gebruikt om een doel te bereiken. Maar draagt herhaling eigenlijk wel bij aan het verleiden van de mens? Psy Blog zette psychologische onderzoeken naast elkaar en achterhaalde de waarheid.

Post image for The Illusion of Truth

Vijf goede voornemens voor marketeers

Minder geld uitgeven, meer sporten of stoppen met roken: Nederland begint vol moed en goede voornemens aan het nieuwe jaar. En ook op zakelijk gebied zijn er een aantal goede voornemens te bedenken voor 2014 om optimaal bij te blijven! Mashable zette vijf, op trends en ontwikkelingen gebaseerde, voornemens voor marketeers op een rij.

Goed weekend!

Auteur

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze 2-wekelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste commerce nieuws!

© 2019 De Nieuwe Zaak