ecWeekend – Het belangrijkste e-commerce nieuws van week 2

ecWeekend – Het belangrijkste e-commerce nieuws van week 2

Tom Obdam   •  12 januari 2018

Meer mogelijkheden met Google Search Console, heeft uw webwinkel ook last van een meltdown? Dit en meer bespreken we in de ecWeekend van week 2:

Binnenkort: Meer mogelijkheden met Google Search Console

Google Search Console geeft veel inzichten over het zoekgedrag van je bezoekers. Met welke zoekwoorden landen ze op je site, wat is de CTR, wat is het verschil tussen mobiele en desktopgebruikers? Google lanceert binnenkort een nieuwe versie van Google Search Console. Hierdoor krijg je onder andere meer inzicht in welke url’s niet geindexeerd worden en waarom niet. Dé kans om je pagina’s te optimaliseren dus. Benieuwd welke kansen deze tool nog meer gaat bieden? Lees dan de aankondinging van Google.

10 UX trends in 2018

Januari is de maand van voorspellingen. Wat kunnen we verwachten op het gebied van UX? Is het hamburger menu in apps nu echt passé? Worden wachtwoorden vervangen door verificatiecodes? En hoe kunnen we user responsive design gaan toepassen via chatbots of voice interfaces? Bekijk de 10 trends van Uxplanet in UX voor 2018.

6 eenvoudige interactive elementen voor email

Het is mogelijk om interactiviteit in je email camapgnes toe te voegen. Je kunt zelfs zo ver gaan om een complete PDP in een email te bouwen. Maar je kunt ook klein beginnen met bijvoorbeeld een hover effect op links en buttons. Deze blog van Litmus beschijft 6 eenvoudige interactive elementen die je kunt toepassen in je emails. Het zorgt voor meer engagement. Daarmee maak je ze net weer even beter.

Creëer persona’s met data uit Google Analytics

Doorgaans is het creeren van persona’s een proces van onderzoeken en interviews om tot kwalitatieve data te komen die een persona omschrijft. Marketing- en designteams ontwikkelen hun producten toegespits op deze persona’s. Met Google Analytics kun je deze persona’s uitbreiden door kwantitatieve data over gedrag en interesses van je bezoekers te analyseren. Op WhatUsersDo.com wordt uitgelegd hoe Google Analytics jou helpt om bij het ontwikkelen van je persona’s.

Heeft uw webwinkel ook last van een Meltdown?

De IT wereld is volop in beweging. Dit keer niet vanwege nieuwe technologieën maar vanwege bedreigingen zoals virussen. Meltdown en Spectre zijn kwetsbaarheden op chipset niveau en veroorzaken daarmee een grote uitdaging voor hardware, software en antivirusbedrijven. Hoe veilig zit jij met je systemen en kun je beschikbaarheid garanderen? Lees verder in de blog van CIO.

Goed weekend!

Tom is Marketing Communicatie Medewerker bij De Nieuwe Zaak. Binnen de Nieuwe zaak houdt hij zich bezig met de ontwikkeling van corporate marketing- en communicatie uitingen, leadgeneratie en events.
Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze 2-wekelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste commerce nieuws!

© 2018 De Nieuwe Zaak