ecWeekend – Het belangrijkste e-commerce nieuws van week 10

ecWeekend – Het belangrijkste e-commerce nieuws van week 10

  •  21 maart 2018

Facebook lanceert advertenties in Marketplace, welke AI algoritmen stuwen jouw busines? Dit en meer bespreken we in de ecWeekend van week 10:

Facebook lanceert advertenties in Marketplace

Na Instagram, Messenger en expresartikelen heeft Facebook nu ook Marketplace opengezet voor adverteerders. Hiermee kunnen bedrijven straks met één druk op de knop bestaande advertenties in de tijdlijn ook binnen deze omgeving aan te bieden. Hoe ga je aan de slag met advertenties in Marketplace? En voor wie zijn advertenties in Marketplace interessant? Ontdek het in dit artikel van Emerce!

Welke AI algoritmen stuwen jouw business?

De artificial intelligence mogelijkheden nemen met de dag toe. Gezichtsherkenning, speech en ook taal intelligentie zijn vrij toegankelijk. De AI algoritmes zijn ook bruikbaar in commerce systemen. Welke toepassing zou jouw klanten of business doen groeien? Microsoft heeft haar algorithmes weer verder uitgebreid en je kunt ze morgen gaan gebruiken aldus TechnCrunch!

11 SEO tips voor voice search

Hoe zorg je ervoor dat jouw content door een spraakassistent wordt gebruikt? Ontdek in het artikel van EcommerceNews 11 SEO tips die je kunt toepassen in je SEO strategie ten behoeve van spraakgestuurde zoekopdrachten- en resultaten, met andere woorden: optimaliseer je content voor voice search. Zo blijkt dat het gemiddelde voice-zoekresultaat uit 29 woorden bestaat, terwijl de voice-zoekresultaatpagina uit 2.312 woorden bestaat.

Het maximum bereikt qua conversieoptimalisatie?

Focus op de lange termijn en optimaliseer voor Customer Lifetime Value. Waar het bij A/B testen vaak gaat over het optimaliseren van metrics zoals conversieratio en doorstroom door de funnel, gaat het bij optimaliseren voor Customer Lifetime Value om de waarde van de klant over de gehele periode dat hij klant is. Creëer segmenten op basis van aankoopgedrag door een RFM analyse uit te voeren. Deze en en andere methodes staan in het artikel van ConversionXL.

Blast e-mail zou nu verleden tijd moeten zijn

Het is 47 jaar geleden dat de eerste e-mail is verzonden. Het is nu een belangrijk online marketingkanaal. Nog steeds zijn er organisaties die massa mailings sturen aan hun complete adressenbestand. Maar dat zou nu echt verleden tijd moeten zijn. Dit artikel van Campaingmonitor bewijst nog maar weer een keer dat segmentatie en personalisatie een must zijn. Niet alleen voor een beter omzet resultaat en reputatie maar juist ook voor je relatie met je klanten.

Page Value: de meest ondergewaardeerde statistiek in Google Analytics

De statistiek Page Value in Google Analytics helpt bepalen welke pagina’s of groepen pagina’s het waardevolst zijn voor gebruikers voordat er een conversie plaatsvindt. Vaak wordt deze statistiek verkeerd geinterpretereerd en ondergewaardeerd door analisten, maar niet geheel terecht. Page Value biedt namelijk interessante inzichten in het aankoopproces! Ontdek in het artikel van Lunametrics wat de mogelijkheden zijn van Page Value en leer hoe je deze kunt gebruiken in jouw rapportages.

Goed weekend!

Auteur

Tom is Marketing Communicatie Medewerker bij De Nieuwe Zaak. Binnen de Nieuwe zaak houdt hij zich bezig met de ontwikkeling van corporate marketing- en communicatie uitingen, leadgeneratie en events.
Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze 2-wekelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste commerce nieuws!

© 2019 De Nieuwe Zaak