ecWeekend – Het belangrijkste e-commerce nieuws van week 45

ecWeekend – Het belangrijkste e-commerce nieuws van week 45

Rianne Bark-Lunenborg   •  10 november 2017

Prognoses voor de feestdagen, 5 trends in hosting performance, Gamification in e-mailmarketing.  Dit en meer bespreken we in de ecWeekend van week 45:

Gaan Black Friday en Cyber monday records breken?

Adobe schat dat de groei in omzet ten opzichte van vorig jaar 13,8 procent bedraagt. Daarmee verwachten ze dat er tot 31 december 107,4 miljard dollar gerealiseerd wordt. In Amerika zal vooral rond Thanksgiving (23 november) en Cyber Monday (27 november) de grootste omzet behaald worden. De grootste kortingen worden op Black Friday verwacht aldus Emerce.

On-site korte enquetes helpen je conversie ratio te verbeteren

Steeds meer tools die worden ingezet voor conversie ratio optimalisatie, zoals Hotjar en VWO, bieden eenvoudige oplossingen om korte vragen te stellen aan je gebruikers. Mits goed ingezet kan je hier heel waardevolle informatie uit halen, die direct effect hebben op de conversie van je website. Op de site van Visual Website Optimizer kan je hier meer over lezen.

5 trends in hosting performance

Alles moet sneller, efficiënter en beter, snelheid en gebruiksgemak worden elk jaar belangrijker in de Google Rankings. De meeste mensen denken bij het optimaliseren van een website aan on-site optimalisatie zoals het schrijven van content volgens de vele SEO-blogs. Off-site optimalisatie blijft hierbij helaas onderbelicht, terwijl hier juist veel winst te behalen valt. Lees op Emerce meer over SSD’s, HTTP/2 en andere optimalisaties.

Amazon biedt bizarre kansen!

Amazon heeft zijn abonnementsdienst Prime zojuist gelanceerd in Nederland. Voor een tijdelijk tarief van vier euro kunnen Nederlanders zich abonneren op onder meer gratis next day delivery en Amazons videostreamingsdienst. Wil jij meer weten over de nieuwe dienst van Amazon? Bekijk dan het hele artikel op Emerce.

10 Local Ranking signalen voor jouw bedrijf

Local SEO heeft veel weg van ‘gewone’ SEO, maar er zijn ook wat interessante verschillen! Link Assistant geeft je diverse tips om beter te scoren op Local Ranking factoren verdeeld in 4 thema’s: Google Mijn Bedrijf, Links, on page én off page. Wist je bijvoorbeeld dat het toevoegen van foto’s op Google Mijn Bedrijf positief effect op je ranking heeft?

Gamification maakt e-mailmarketing relevant – en leuk

E-mail is een omgeving waarin normaliter niet gegamed wordt, maar Gamification is een slimme tactiek om verrassend relevant te zijn voor de ontvanger, en dat is cruciaal. Toch is het lastig om met e-mailmarketing altijd relevant te zijn. Een bekend gevoel: je weet eigenlijk te weinig van de geadresseerden in je database. Je relaties zijn (te) lang inactief of openen wel je e-mail, maar doen verder niets aldus Emerce. Hoe krijg je deze groep weer actief?

How to: Persoonlijke gegevens detecteren in Google Analytics

Met de komst van GDPR in mei 2018 is er steeds meer aandacht voor de omgang met persoonlijke gegevens. Het verzamelen van persoonlijke gegevens in Google Analytics wordt al langer niet toegestaan, maar hoe weet je of ook in jouw rapportages persoonlijke data is verwerkt? In deze blogpost van Lunamatrics wordt uitgelegd hoe je met behulp van Google Spreadsheets en reguliere expressies persoonlijke gegevens kunt detecteren in je Google Analytics data.

Goed weekend!

Rianne is Marketing Manager. Binnen De Nieuwe Zaak is zij verantwoordelijk voor de ontwikkeling van corporate marketing- en communicatie uitingen, leadgeneratie en events. Daarnaast werkt ze multidisciplinair samen met verschillende teams om samen tot optimale resultaten te komen en De Nieuwe Zaak op de kaart te zetten.
Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze 2-wekelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste commerce nieuws!

© 2018 De Nieuwe Zaak