ecWeekend – Het belangrijkste e-commerce nieuws van week 50

ecWeekend – Het belangrijkste e-commerce nieuws van week 50

Tom Obdam   •  15 december 2017

a/b testen met productfoto’s, wordt jouw mailing als spam gezien? Dit en meer bespreken we in de ecWeekend van week 50:

We doen Agile! Toch?

Het Agile werken is nog steeds een veelbesproken onderwerp. Practice what you preach is andere koek. Hoe betrouwbaar, snel en vaak ben je in staat features op te leveren? De agile survey geeft een kenmerk van succesvolle Agile teams: “Successful agile organisations show significantly higher use of unit testing, DevOps, continuous delivery, continuous integration, test-driven development and refactoring, when compared with unsuccessful organisations.” Wat is Agile werken eigenlijk, lees het verder op The Register.

Nieuw: SEO startersgids door Google

Wil je meer weten over SEO? Dan heeft Google een mooie gids voor je. De nieuwe gids is een combinatie van de oude SEO startersgids en de Webmaster Academy. De informatie is geüpdatet met informatie over gestructureerde data en hoe je een mobielvriendelijke website bouwt. Verwacht geen onthullingen hoe je automatisch op de eerste positie rankt binnen de organische zoekresultaten, maar een bron aan informatie.

A/B testen met productfoto’s

Sommige producten wil je zien, voelen of ruiken voor je tot aanschaf overgaat. Makkelijk in een fysieke winkel, maar hoe breng je dit gevoel over in een webshop? Gebruik je productfoto’s met of zonder mensen? En hoe groot moeten de afbeeldingen zijn? Of laat je gebruikers hun eigen foto’s uploaden? Goede productfoto’s zijn essentieel en kunnen een sterk verkoopinstrument zijn, mits goed ingezet. Zes interessante punten van Shopify om mee te testen.

Meet met Google Tag Manager welke delen van je website bezoekers wel en niet zien.

Wat bezoekers van je website zien, of juist niet zien, is vaak een ondergeschoven kindje. We optimaliseren onze content zo goed mogelijk met opvallende CTA’s, duidelijke formulieren en A/B-testen de buttons om tot de perfecte variant te komen. Maar wat heeft dat voor nut als deze elementen niet zichtbaar zijn voor bezoekers? Meet de zichtbaarheid van jouw website-elementen met de Zichtbaarheid van element-trigger in Google Tag Manager alsdus Marketingfacts.

Hoe een data management platform helpt om aan de GDPR te voldoen

Veel principes van de GDPR hebben te maken met de juiste documentatie en rechtmatig handelen. Je moet de consument inzicht kunnen geven in de gegevens die jij van hem hebt en hem daarnaast ook de mogelijkheid geven om deze gegevens aan te passen, te verwijderen of te verplaatsen. Dit is voor veel organisaties lastig, omdat persoonsgegevens verspreid zijn over meerdere tools. Een oplossing hiervoor is het gebruik van een data management platform aldus Frankwatching.

Wordt jouw mailing als spam gezien?

Wat is spam? Het zijn niet alleen de emailcampagnes die zonder toestemming wordt verzonden. En het zijn ook niet alleen de mailings die bedoeld zijn om je er in te luizen. Zelfs emailcampagnes van de meest betrouwbare bedrijven kunnen als spam ervaren worden. Dit blog van Campaignmonitor geeft je inzicht in wat hoe het komt dat emailings als spam worden gezien en hoe je dit kunt voorkomen.

Goed weekend!

Tom is Marketing Communicatie Medewerker bij De Nieuwe Zaak. Binnen de Nieuwe zaak houdt hij zich bezig met de ontwikkeling van corporate marketing- en communicatie uitingen, leadgeneratie en events.
Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze 2-wekelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste commerce nieuws!

© 2018 De Nieuwe Zaak