ecWeekend – Het belangrijkste e-commerce nieuws van week 51

ecWeekend – Het belangrijkste e-commerce nieuws van week 51

  •  22 december 2017

Top 5 kansen om je e-mails te verbeteren, de eeuwige ‘is SEO dood’ vraag. Dit en meer bespreken we in de ecWeekend van week 51:

De eeuwige ‘is SEO dood’ vraag

Zo nu en dan hoor je stemmen uit de marketingwereld roepen dat SEO ‘stervende’ is. Maar niets is minder waar. Hoewel bepaalde tactieken verouderd zijn, hebben deze plaats gemaakt voor nieuwe tactieken. Zo hoef je niet meer all-in te gaan op linkbuilding en zou je meer moeten focussen op het testen van je SEO werkzaamheden. Test bijvoorbeeld wat de veranderingen in Titles en Metadescriptions doet met je Click Through Rate. CoreDNA vertelt je meer over oude en nieuwe tactieken, ben jij nog met de juiste tactieken bezig?

Vragen die je NIET moet stellen tijdens user tests

De kunst om goede inzichten te verkrijgen is het stellen van de juiste open vragen. Een van de valkuilen hierbij is het stellen van leidende vragen waardoor je een gebruiker onbedoeld naar een bepaald (sociaal-wenselijk) antwoord kan sturen aldus NNGroup. Bijvoorbeeld door de woorden van de gebruiker te herformuleren, door suggesties te geven, door elementen te benoemen of door te veronderstellen dat je weet wat de gebruiker voelt.

Top 5 kansen om je e-mails te verbeteren

Gebruik jij al dynamische content en animaties in je e-mails? Of wil je meer inspiratie opdoen op het gebied van e-mail A/B-testing? In dit Litmus-webinar worden 5 kansen gegeven hoe jij je e-mails kan verbeteren. Een leuk webinar voor tijdens de feestdagen!

Op deze manieren til je dataverzameling naar een hoger niveau

Hoe haal je uit al je berg met verzamelde data zinvolle informatie? Informatie die leidt tot waardevolle voorspellingen over klanten en tot personalisering van het klantencontact. In dit artikel van Frankwatching lees je verschillende manieren hoe je dataverzameling naar een hoger niveau tilt. Bijvoorbeeld door data slim te koppelen, machine learning toe te passen en de juiste vragen te stellen.

Dit is de laatste ecWeekend van 2017, wij willen jullie graag fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar wensen!

Auteur

Mirle is marketing & communicatie medewerker bij De Nieuwe Zaak. Binnen De Nieuwe zaak houdt zij zich bezig met de ontwikkeling van corporate marketing en communicatie uitingen, leadgeneratie en events.
Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze 2-wekelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste commerce nieuws!