Eventverslag: Front-end United 2018

Eventverslag: Front-end United 2018

  •  18 juni 2018

Sinds 2018 is het Drupal event getransformeerd tot Front-end United. Hét evenement waar front-end ontwikkelaars en ontwerpers samenkomen om hun kennis, ervaringen en ideeën te delen. Hoog tijd voor De Nieuwe Zaak om eens een kijkje te gaan nemen! Paul, Maarten, Bas, Robbert en Darius doen verslag van interessante talks!

FaCSSt—CSS and Performance

De sessie FaCSSt – CSS and Performance was een van de favorieten. Harry Robert’s denkwijze is op meerdere vlakken diep geïntegreerd in ons eigen Front-end team, met bijvoorbeeld ons eigen front-end framework CastleCSS. In zijn presentatie ging Harry diep in op de achterliggende gedachten van snelheid en CSS. Met genoeg tips om uit te proberen voor de komende tijd!

Bekijk de video op Youtube

Vue.js deep dive, looking to the future

Blake Newman nam ons in vogelvlucht mee in Vue.js. Een progressive Javascript framework waar De Nieuwe Zaak weinig mee werkt, omdat wij hebben gekozen voor ReactJS en Angular JS. Toch is het heel interessant om hier meer van te leren en te vergelijken. We zien al een mooi innovatieproject aankomen!

Bekijk de video op Youtube

PWAs, are we there yet?!

PWA’s zijn bij ons en onze klanten een belangrijk onderwerp. Met een Progressive Web App kun je in theorie je complete mobile app vervangen door een PWA met o.a. offline ondersteuning, push notificaties en nog veel meer. Maar zijn het web en onze besturingssystemen er klaar voor? Bekijk de talk zelf:

Bekijk de video op Youtube

Breaking the norm with creative CSS

Veel websites zien er tegenwoordig hetzelfde uit. Waarom is dit zo? Kunnen we het design vanuit de tijdschriftentijd niet laten terugkomen? Aga Naplocha doet onderzoek!

Bekijk de video op Youtube

We need to talk about Preact

Gewapend met een Nintendo Switch controller in plaats van een presenter gaf Sara Vieira ons een energieke talk over Preact! Bij De Nieuwe Zaak maken wij veel gebruik van React. Maar is dit altijd nodig? Preact is een alternatief voor React dat slechts 3kB groot is, en van dezelfde API gebruikt maakt. Daarnaast is Preact ook nog eens een stuk sneller qua performance. Door middel van aanvullende packages kun je met Preact bovendien gebruik maken van (bijna) alle React functionaliteiten. Wij kijken er naar uit om hier zelf een (innovatie) project mee te gaan doen! Bonus: Sara Vieira had ook Unicorn stickers meegenomen.

Bekijk de video op Youtube

Debugging, Profiling, & Rocking Out with Browser-Based Developer Tools!

Performance wordt steeds belangrijker en is dan ook een van de speerpunten van ons Front-end team. Expert Mike Herchel gaf ons in 50 minuten veel tips om het debuggen in Chrome een stuk eenvoudiger te maken.

Bekijk de video op Youtube

Visual Studio Code can do that?

“Ik kan niet met Darius meekijken, er vliegen teveel schermen rond.” Dat is wat ik vaak te horen krijg. Voor mij is het creëren van de ultieme workflow belangrijk. In mijn ogen is iedere extra klik verspilde moeite. Gelukkig ben ik niet de enige! Burke Holland nam ons in zijn presentatie mee in wat er allemaal mogelijk is in Visual Studio Code.

Bekijk alle tips op vscodecandothat.com of bekijk de video op Youtube

The web is ready for great graphic design

Hidde de Vies is een bekende naam in de Front-end wereld. In zijn talk laat hij zien wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is rondom layout en webdesign. Is het eigenlijk wel echt belangrijk dat alles er in iedere browser hetzelfde uit ziet?

Bekijk de video op Youtube

What Can We Learn With JavaScript Fatigue?

“JS Fatigue happens when people use tools they don’t need to solve problems they don’t have”. Het web gaat te snel en de standaarden gaan niet snel genoeg. Lucas de Costa vertelt ons dat het belangrijker is effectief en efficiënt te werken, dan veel nieuwe tools te gebruiken.

Bekijk de video op Youtube

Responsive Images and Art Direction

Christina Chumillas presenteerde de juiste manieren voor het inladen van responsive afbeeldingen. Eén van de belangrijkste dingen tegenwoordig, aangezien de meeste webpagina’s voor 60% bestaan uit afbeeldingen. Daarnaast liet Christina zien hoe Drupal hier op een ‘out-of-the-box’ manier mee omgaat.

Bekijk de video op Youtube

Building a component based library with React

Het is altijd goed om naar andere bedrijven te kijken en hiervan te leren. Ferry Kobus nam ons mee in het zeer interessante ReactJS development proces van Justlease. Zij hebben WordPress en ReactJS aan elkaar gekoppeld met meerdere back-end systemen en tools gebruikt als Storybook en Flow.

Bekijk de video op Youtube

Conclusie

Uiteraard werd Front-end United 2018, zoals een goede conferentie betaamd, afgesloten met een gezellige borrel. Al met al was het een weekend vol leerzame en interessante dingen. Genoeg informatie om nieuwe innovatieprojecten te kunnen starten en te kunnen testen. Wordt vervolgd!

Interesse in wat wij voor jouw website kunnen betekenen? Neem dan contact op met De Nieuwe Zaak.

Auteur

Darius Rosendahl is teamlead Front-end. Binnen De Nieuwe Zaak houdt hij zich bezig met de realisatie en ontwikkeling van de front-end van jouw webshop, plus de aansturing van het Front-end team.
Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze 2-wekelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste commerce nieuws!

© 2019 De Nieuwe Zaak