Geboorteverlof XL: meer verlof voor partner

Geboorteverlof XL: meer verlof voor partner

en   •  18 januari 2019

Vanaf januari 2019 is de Wet Invoering Extra Geboorteverlof (WIEG) van kracht. Dit houdt in dat ouders na de komst van een baby meer tijd samen met hun kind krijgen. Voor kersverse partners was het kraamverlof van twee dagen al een bekend begrip. Nu is dat aantal dagen wettelijk verhoogd naar vijf dagen. De Nieuwe Zaak doet daar nog een schepje bovenop en biedt het dubbele: maar liefst 10 dagen betaald verlof. Omdat een goede start juist ook voor vaders/partners belangrijk is en De Nieuwe Zaak daar graag ruimte voor geeft!

Wat is er wettelijk veranderd?

Het geboorteverlof voor partners is veranderd van twee dagen naar eenmaal het aantal werkuren per week. Als je bijvoorbeeld een werkweek van 40 uur hebt, heb je recht op een betaald geboorteverlof van 40 uur. Bij De Nieuwe Zaak heb je recht op een verdubbeling van deze uren. Je kunt deze verlofdagen naar eigen inzicht opnemen, maar wel binnen 4 weken na de geboorte.

Wil je meer weten over De Nieuwe Zaak als werkgever? Ga naar werkenbijdenieuwezaak.nl!

Auteurs

Mirle is marketing & communicatie medewerker bij De Nieuwe Zaak. Binnen De Nieuwe zaak houdt zij zich bezig met de ontwikkeling van corporate marketing en communicatie uitingen, leadgeneratie en events.
Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze 2-wekelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste commerce nieuws!

© 2019 De Nieuwe Zaak