DNZ Experience trapt af met Microservices en Container technologie

DNZ Experience trapt af met Microservices en Container technologie

Bart de Vries   •  2 september 2016

Afgelopen donderdag was het zover: de eerste DNZ Experience. Een event voor JAVA en .NET engineers met als doel kennisuitwisseling en netwerken met de developer communities. Het was een avondvullend programma met eten, een tweetal sprekers van Xpirit/Xebia en natuurlijk een afsluitende borrel.

De eerste kennissessie werd verzorgd door Chris van Sluijsveld. Hij heeft ons meegenomen in de ontwikkelingen op het vlak Microservices. Naast de concepten van Microservices en wat het kan betekenen voor je eigen software ontwikkeling ging het over een de hosting ervan. Hier is met name de Azure stack naar voren gekomen met de Service Fabric.

De tweede sessie ging over Containerization waarbij vooral is gekeken naar Docker. Marco Mansi heeft ons bijgepraat over de mogelijkheden van Docker en heeft enkele demo’s gegeven over het gebruik van Docker. Vanuit de .NET stack is dit vooral gebaseerd op de nieuwe .NET Core (de full .NET stack is nog niet zo geschikt voor Docker), waarbij de JAVA mogelijkheden al veel groter zijn!

Tijdens de afsluitende borrel hebben we uiteraard kunnen sparren over de (on)mogelijkheden van de besproken technologieën. Wat worden jouw next steps op het vlak van Microservices en Docker?

Deze eerste DNZ Experience is wat ons betreft zeker niet de laatste!

Bart is teamlead Techniek. Binnen De Nieuwe Zaak houdt hij zich bezig met de technische doorontwikkeling van de projecten en het aansturen van het technisch team.