Gastblog: Ontwikkelingen op de Duitse e-commerce markt – juli 2016

Gastblog: Ontwikkelingen op de Duitse e-commerce markt – juli 2016

  •  8 augustus 2016

Halverwege 2015 is De Nieuwe Zaak een samenwerking aangegaan met Fingerspitzengefühl, een full-service bureau voor Nederlandse webshops die de Duitse markt op willen. Om onze klanten en bezoekers op de hoogte te houden van trends en ontwikkelingen op de Duitse e-commerce markt, vind je hier maandelijks een blogpost geschreven door Fingerspitzengefühl.

Hartje zomer en dus komkommertijd. Dit fenomeen is ook aardig te voelen in de Duitse e-commerce wereld en alles ligt behoorlijk stil. Toch zijn er nog wat bijzondere overnames gebeurd, is er een nieuw fenomeen op komst in Berlijn en lijkt fintech gamechanger Number26 zich klaar te maken voor de Europese markt.

Number26 maakt zich klaar voor Europa

Om ook maar direct met die laatste te beginnen: het is eindelijk tijd voor wat goed nieuws rondom fintech startup Number26. De afgelopen periode kreeg de online bank vooral negatieve publiciteit vanwege het aanpassen van de algemene voorwaarden zonder berichtgeving maar daar komt verandering in. De bank, vanaf nu omgedoopt tot N26, heeft een banklicentie gekregen en kan daarmee de Europese markt op. Op Finger Spitzen Gefühl lees je er meer over.

FSG gastblog Coup scooter

eBay komt met B2B-marktplatform

Het was al mogelijk om verschillende B2B-producten aan te bieden op eBay maar de marktplaats lanceert een nieuw platform speciaal toegewijd aan B2B. Op Finger Spitzen Gefühl lees je meer over de nieuwe tak van eBay, genaamd eBay Business Supply.

Koers Rocket Internet gehalveerd

Van sky high naar een een diepe daling, het aandeel van Rocket Internet is in een kleine twee jaar gehalveerd. FSG legt uit waardoor het alom opgehemelde Rocket Internet te kampen heeft met grote koersdalingen.

Flixbus koopt concurrent Postbus

De Duitse budget busvervoerder Flixbus heeft concurrent Postbus overgenomen van postbedrijf Deutsche Post. In dit artikel van het Financieel Dagblad lees je er meer over.

Weer omzetgroei voor Zalando

Zalando boekte een omzetwinst van 25 procent in het tweede kwartaal van 2016. Dit blijkt uit de voorlopige kwartaalcijfers van 2016, de definitieve cijfers verschijnen 11 augustus. FSG zet  de cijfers voor je op een rijtje.

Scooter deeldiensten in opkomst in Berlijn

Na de succesvolle auto deeldiensten als Car2Go en DriveNow beginnen scooter deeldiensten aan een opmaat. Vorig jaar startte eMio met het verhuren van elektronische scooters die door gebruikers via de app geboekt konden worden maar het bedrijf krijgt vanaf nu concurrentie van COUP, zo is te lezen op Emerce.

Leestip!

Leuke read: dit interview met een Foodora-bezorger in Berlijn. Hij legt openhartig uit hoe het was om te werken voor het bedrijf en wat de voors en tegens van de bezorgdienst zijn. Bijzonder blijkt vooral het feit dat de dienst verlies maakt door fietskoeriers in te zetten, omdat er lang niet genoeg besteld wordt om de kosten van de koeriers terug te verdienen.

Auteur

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze 2-wekelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste commerce nieuws!

© 2020 De Nieuwe Zaak