Herdenkingsmunt.nl is nu ook een webwinkel!

Jurriën Kerstholt   •  24 maart 2012

De Koninklijke Nederlandse Munt slaat in opdracht van het ministerie van Financiën een aantal keren per jaar een herdenkingsmunt, fraai vormgegeven munten die wettig betaalmiddel zijn in Nederland. Elke munt heeft een eigen thema en is gebaseerd op een belangrijke gebeurtenis uit de Nederlandse historie of een typisch Nederlands onderwerp.

De Koninklijke Nederlandse Munt verzorgt namens het ministerie van Financiën de distributie van herdenkingsmunten. In opdracht van de Koninklijke Nederlandse Munt heeft De Nieuwe Zaak www.herdenkingsmunt.nl omgebouwd tot een webwinkel zodat elke Nederlander de mogelijkheid krijgt om op een gemakkelijke manier een herdenkingsmunt in het bezit te krijgen. Tijdens de bouw van deze webwinkel is extra veel aandacht besteed aan de thematische invulling van de site. Bij elke nieuwe herdenkingsmunt kan de site gemakkelijk in een nieuw ‘jasje’ gestoken worden om te passen bij het thema van de nieuwe herdenkingsmunt.

Naast de mogelijkheid om gemakkelijk en snel de nieuwe herdenkingsmunt te bestellen, biedt de site ook duidelijk meerwaarde voor de echte verzamelaar. Zo is er voor elke herdenkingsmunt een aparte pagina met achtergrond informatie over o.a. het thema en het ontwerp van de herdenkingsmunt. Daarnaast is er een zoom functie geïmplementeerd waarmee de verzamelaar elke munt tot in detail kan bekijken.

Rosemarijn Blankvoort, projectleider van de Koninklijke Nederlandse Munt: “Wij zijn erg blij met het resultaat. Ondanks het zeer korte tijdsbestek waarin het project gerealiseerd moest worden, is er een prachtige webwinkel opgeleverd. Het hoge conversiepercentage vanaf dag één bevestigt ons goede gevoel! Ook zorgt de naadloze integratie tussen ecManager en ons SAP backoffice systeem ervoor dat ons veel werk uit handen genomen wordt.”

Jurrien Kerstholt is partner en mede oprichter van De Nieuwe Zaak. Binnen de directie is hij verantwoordelijk voor marketing en sales, plus het ontwikkelen van succesvolle e-commerce strategieën en omnichannel transities.
Blijf op de hoogte

Meld u aan voor onze wekelijkse e-commerce nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste e-commerce nieuws!

© 2017 De Nieuwe Zaak