Juwelier Bouman live met nieuwe webwinkel

Jurriën Kerstholt   •  30 augustus 2010

In de afgelopen week hebben we de nieuwe webwinkel van Juwelier Bouman uit Culemborg live gezet. En de eerste dagen overtreffen meteen al alle verwachtingen. Robbert Treffers, directeur van BoumanOnline hierover: “al op de allereerste dag dat onze nieuwe webshop live staat hebben we onze grootste bestelling ooit ontvangen. Ik kan me een slechtere start voorstellen.”

De Culemborgse juwelier Bouman Juwelen bestaat sinds 1979 en verkoopt sinds 2008 een groot assortiment sieraden en horloges via haar webwinkel. Op basis van Magento is indertijd www.boumanonline.nl gerealiseerd en zijn de eerste stappen op eCommerce gebied gezet. 2009 was het eerste volledige jaar dat de webwinkel online was. De omzet nam toe, het assortiment groeide en het Magento jasje begon te knellen.

Samen met De Nieuwe Zaak is een traject gestart waarin de webwinkel van de grond af opnieuw is ontworpen en gebouwd. Een moderne user experience, ecManager als online retail software, een koppeling met een backoffice en ondersteund door diverse online marketing activiteiten. Dit alles in een doelgericht full-service project.

BoumanOnline heeft nu de beschikking over een volwaardige webwinkel en is klaar voor de toekomst. Robbert Treffers: “de belangrijkste beperking is nu vooral tijd. Niet meer de Magento software, de performance, flexibiliteit of de look & feel. Ik kan eindelijk mijn energie steken in hetgeen echt belangrijk is: online retailen. En dat voelt een stuk beter!”

De komende maanden blijven we nauw betrokken bij het doorlopend verbeteren van de webwinkel en de bijbehorende online marketing. Het einde is voorlopig nog niet in zicht.

Jurrien Kerstholt is partner en mede oprichter van De Nieuwe Zaak. Binnen de directie is hij verantwoordelijk voor marketing en sales, plus het ontwikkelen van succesvolle e-commerce strategieën en omnichannel transities.
Blijf op de hoogte

Meld u aan voor onze wekelijkse e-commerce nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste e-commerce nieuws!

© 2017 De Nieuwe Zaak