Whitepaper – Leidraad voor succesvolle B2B-commerce

Whitepaper – Leidraad voor succesvolle B2B-commerce

  •  25 april 2017

Vooraanstaand onderzoeksbureau Forrester heeft onlangs in haar onderzoeksrapport ‘B2B Commerce Suites, Q1 2017’ het B2B-platform Intershop als koploper vermeld.

Voor B2B-bedrijven wordt e-commerce steeds belangrijker. Zo blijkt de digitale commerce van essentieel belang om huidige klanten beter te ondersteunen, meer te verkopen aan huidige klanten, nieuwe klanten te werven en marktaandeel te behouden. Hierdoor neemt helaas ook de complexiteit toe, bijvoorbeeld door kanaalconflicten. Mede dankzij deze ‘belemmeringen’ is slechts een klein deel van de B2B-markt écht succesvol in het inrichten en onderhouden van haar e-commerce ‘kanaal’.

Volgens Forrester past de B2B-oplossing van Intershop optimaal bij organisaties die hiermee geconfronteerd worden. Het rapport zegt letterlijk: “Intershop is de beste match voor merkfabrikanten die uitgebreidere wensen hebben op het vlak van ondersteuning van alle gewenste verkoopkanalen, behoefte hebben aan specifieke en goed doordachte B2B-commerce functionaliteit en flexibiliteit wensen in prijsbeleid en licentiëring.”

Voor de toekomst van iedere B2B-organisatie is de keuze voor het juiste e-commerce platform essentieel. Een platform dient te voldoen aan alle eisen en wensen, maar hiermee moet u ook de technische mogelijkheden van digital commerce optimaal kunnen benutten. Zo bent u klaar voor toekomstige ontwikkelingen, waarmee u uw concurrentie aan komt.

Bent u benieuwd naar het complete onderzoeksrapport?
Download de gratis B2B whitepaper!

Auteur

Mirle is marketing & communicatie medewerker bij De Nieuwe Zaak. Binnen De Nieuwe zaak houdt zij zich bezig met de ontwikkeling van corporate marketing en communicatie uitingen, leadgeneratie en events.
Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze 2-wekelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste commerce nieuws!

© 2021 De Nieuwe Zaak