Lorena Voskamp 2 januari 2023 3 minuten leestijd

Adverteren op Instagram of TikTok: dit zijn de verschillen

Adverteren via sociale media is een cruciaal aspect van moderne marketingstrategieën, omdat het bedrijven in staat stelt hun doelgroep effectief en efficiënt te bereiken. Twee platforms die de afgelopen jaren sterk aan populariteit hebben gewonnen zijn Instagram en TikTok. Hoewel beide platforms unieke functies en voordelen voor marketeers bieden, verschillen ze aanzienlijk op het gebied van hun doelgroep en op wat voor inhoud gefocust wordt.

Moet ik adverteren op TikTok of Instagram? Ontdek alle ins en outs in dit  whitepaper.

Adverteren op TikTok.

TikTok is een op video gebaseerd social media platform waarmee gebruikers korte video's kunnen maken en delen met hun volgers. Het heeft de afgelopen jaren aan populariteit gewonnen, vooral onder een jonger publiek (Gen Z), met meer dan 2 miljard maandelijks actieve gebruikers. 

TikTok is bijvoorbeeld erg geschikt om in te zetten voor je arbeidsmarktcommunicatie. Maar ook voor retailers en muziekproducenten biedt TikTok veel kansen. Er zijn op TikTok verschillende mogelijkheden om te adverteren. Bijvoorbeeld in-feed advertenties, brand takeovers en gepromote hashtag-challenges. Daarnaast kun je targeten op mensen die bepaald gedrag vertonen.

Voordelen van adverteren op TikTok

Een van de belangrijkste voordelen van adverteren op TikTok is de mogelijkheid om een groot en divers publiek te bereiken. Het gebruikersbestand van TikTok is erg betrokken en actief, waardoor het een ideaal platform is voor bedrijven die een jonger publiek willen bereiken.

TikTok biedt een verschillende advertentieformaten, waaronder branded hashtags, gesponsorde lenzen en branded effects. Hiermee maak je interactieve content voor je doelgroep.

Adverteren op Instagram.

Op Instagram delen gebruikers foto's en video's met hun volgers. Het heeft een groot en divers gebruikersbestand (voornamelijk jongeren en millennials), en meer dan 1 miljard maandelijks actieve gebruikers.

Voordelen van adverteren op Instagram

Eén van de belangrijkste voordelen van adverteren op Instagram is de mogelijkheid om specifieke demografische groepen te targeten. Ook shopping is op Instagram steeds toegankelijker. Adverteren via Instagram is goedkoop, doelgericht en visueel. Met Instagram kunnen marketeers hun advertenties richten op basis van factoren zoals locatie, leeftijd, geslacht en interesses. Hierdoor kunnen bedrijven hun doelgroep effectief bereiken en de kans op conversie vergroten.

Instagram biedt ook een reeks advertentieformaten, waaronder foto advertenties, videoadvertenties, carrousel advertenties en stories-advertenties. Met deze advertentieformaten kunnen bedrijven hun producten en diensten op een visueel aantrekkelijke manier onder de aandacht brengen en hun publiek aanspreken.

Waar moet ik voor kiezen?

Zowel Instagram als TikTok zijn interessante platforms voor marketeers die specifieke demografische groepen willen bereiken en in contact willen komen met hun publiek. De keuze van het platform hangt echter uiteindelijk af van de doelgroep en het type content dat je wil delen.

Wat is nu precies het verschil tussen TikTok en Instagram als het gaat om adverteren? En welk kanaal past het beste bij jouw doelstellingen op het gebied van social advertising? Ontdek dat in dit handige whitepaper. 

Download whitepaper

avatar

Lorena Voskamp

Als Sr. Content Specialist bij De Nieuwe Zaak houdt Lorena zich bezig met alles rondom.. content!

Hulp nodig met jouw volgende stap?

Even verder praten kan geen kwaad.
Contact opnemen