Jeroen Strijdveen 14 december 2021 10 Minuten leestijd

BigCommerce vs. Magento: dit zijn de verschillen

Of je nu retailer, merkfabrikant of groothandel bent: verkopen via een webshop is niet meer weg te denken uit je organisatie. Mede door de COVID-19 pandemie is e-commerce voor veel bedrijven in een stroomversnelling gekomen. Hoe staat het met jouw webshop? Ben je nog wel tevreden met je huidige platform? Of ben je op zoek naar het geschikte platform om jouw webshop mee op te starten? In dit blog vergelijken we twee grote spelers op het gebied van e-commerce platforms: BigCommerce en Magento!

In dit blog vertellen we over de verschillen van beide platforms en wat dit voor jouw organisatie kan betekenen op basis van:

Beveiliging

Eén van de belangrijkste voorwaarden van iedere webshop is natuurlijk de veiligheid. Hoe lost het platform eventuele beveiligingsproblemen op en wat zijn de mogelijkheden? Vaak zit het verschil in het feit of de patches en probleemoplossingen automatisch gebeuren.

Kies je voor BigCommerce als platform? Dan kies je ervoor dat er automatische probleemoplossingen en patches plaatsvinden. In het geval van Magento is de verkoper verantwoordelijk voor de applicatielaag, wat inhoudt dat je zelf verantwoordelijk bent voor de installatie en het beheer van patches. Hoe meer aanpassingen, des te lastiger het voor jouw ontwikkelingsteam wordt om de website up-to-date te houden.

Als je zelf niet verantwoordelijk wil zijn voor voor de beveiliging van jouw platform, dan is BigCommerce de juiste keuze. Heb je het liever in eigen handen en wil je zelf updates uitvoeren? Dan kun je beter kiezen voor Magento.

Gebruiksvriendelijkheid

Hoe makkelijk is het bijhouden van je webshop? Vereist dit veel specialistische kennis of spreekt het voor zich?

BigCommerce is een open SaaS platform met ontzettend veel ingebouwde features. Deze functies zijn kant en klaar, wat inhoudt dat je het direct kunt gebruiken. Ook de hosting van je webshop is inbegrepen bij BigCommerce. Al met al is het een allesomvattend platform dat gemakkelijk in te richten is naar jouw wensen, ook als er niet veel specialistische kennis in huis is.

Bij Magento is het een iets ander verhaal. Hosting is niet inbegrepen, dus dit moet via een hostingpartij worden geregeld. Aan de andere kant scheelt dit in eigendomskosten voor het platform. Wat implementatie van nieuwe features betreft, heb je bij een Magento webshop meer specialistische kennis in huis nodig.

BigCommerce biedt bij bepaalde service plans 24/7 service voor de klant. Dit houdt in dat je op ieder moment van de dag het platform kunt raadplegen voor 1000 mogelijke vraagstukken. Een fijn idee wanneer je website bijvoorbeeld op een belangrijk moment niet naar wens functioneert. Magento heeft geen 24/7 service. Als er iets aan de hand is op een onbemand tijdstip, dan kun je minder snel worden geholpen. Dit zorgt ervoor dat je mogelijk soms uren moet wachten voordat je vragen worden beantwoordt.

Op het vlak gebruiksvriendelijkheid wint BigCommerce het van Magento. Je hoeft minder zaken te regelen en alles staat voor je klaar. Bij Magento moet je toch wat meer zelf doen en is alles wat omvattender, omdat er meer kennis van zaken nodig is.

Innovatie

Tegenwoordig staat bij veel organisaties innovatie hoog in het vaandel. Hoe innovatief zijn BigCommerce en Magento? Loopt het platform voor op de rest van de markt?

BigCommerce heeft een groot voordeel als je wilt verkopen via diverse kanalen, waarbij social media wordt meegerekend. Je kunt met dit platform eenvoudig uitbreiden in je verkoopkanalen via verschillende front end-technologieën. Via deze technische oplossingen kunnen er weer integraties en hulpmiddelen worden ontwikkeld voor het gebruiksgemak.

Magento heeft dezelfde innovaties, alleen ligt hier de verantwoordelijkheid niet bij Magento zelf, maar bij de verkoper. Dit houdt dus in dat Magento niet kan worden afgerekend op dingen die verkeerd gaan binnen je webshop. Je kiest voor minder zekerheid op gebied van innovaties als je kiest voor Magento.

BigCommerce biedt dus dezelfde innovaties, alleen met een stuk meer zekerheid dan Magento je kan bieden.

Onderhoud

Als je een goed werkende website wilt hebben, dan komt daar ook een stukje onderhoud bij kijken. Wordt het onderhoud voor je geregeld of moet je het zelf uitvoeren?

BigCommerce maakt het je erg makkelijk! Doordat ze het zware onderhoud voor je beheren hoef je zelf niemand aan te stellen voor dit soort zaken. Bij Magento moet je samen met de externe partij waarbij je de hosting doet de updates en het onderhoud beheren. Hoe meer ontwikkelingen er volgen, hoe moeilijker het wordt om deze bij te houden. Je bepaalt wel zelf wanneer en welke updates je uitvoert, het kost alleen wel meer tijd en dus geld.

Het bespaart naast tijd, ook veel geld en gedoe door te kiezen voor BigCommerce. Je hoeft namelijk niemand aan te stellen voor lastige updates, onderhoud van de website en mogelijk het maken van nieuwe designs. Wanneer je medewerkers veel tijd besteedt aan onderhoud kost dit voor je organisatie meer geld, omdat ze zich niet met andere taken bezig kunnen houden.

Tarieven

Het vijfde en laatste punt gaat over de tarieven van beide platforms. Hoe zijn de kosten verdeeld bij het kiezen van een platform? Welk platform is goedkoper? Je wilt natuurlijk geen onnodige kosten maken!

Magento lijkt in eerste instantie goedkoper dan BigCommerce, maar als je op de lange termijn de kosten berekent dan is dit niet het geval. BigCommerce heeft eigen hosting en onderhoud, hierdoor heb je geen zorgen voor het vinden en betalen hiervan bij externe partijen. Het feit dat alles geregeld is bij BigCommerce, maakt het een ideaal platform voor beginnende webshops.

Bij Magento is de hosting en ontwikkeling niet inbegrepen, je moet er daardoor zelf voor zorgen. Dit kan soms hoog in de kosten oplopen, waardoor de lage prijzen van Magento al snel kunnen worden vergeten.

Wel biedt Magento een gratis versie aan, echter moet je enorm veel kennis hebben om dit op de juiste manier te kunnen gebruiken. Als je geen technische kennis hebt, wordt het erg lastig om het laag in kosten en zelfs gratis te houden. Dit is alleen weggelegd voor de mensen die al jarenlange ervaring hebben op het gebied van e-commerce.

Je betaalt bij BigCommerce dus voor een pakket waarin alles direct beschikbaar is. Bij Magento moet je zelf zorgen voor hosting en ontwikkeling. Deze kosten zitten dus niet bij de tarieven van Magento inbegrepen, maar betaal je nog los naast de kosten die je aan het platform kwijt bent. Magento kan dus erg kostenbesparend zijn voor je organisatie, maar alleen met de juiste technische kennis. Heb je dit niet, dan is BigCommerce al snel de meest voordelige optie om te kiezen.

Conclusie

Zowel BigCommerce als Magento zijn krachtige e-commerce platforms waarbij de winkel kan worden aangepast en kan worden geïntegreerd door middel van nieuwe extensies. Waarin BigCommerce zich onderscheidt ten opzichte van Magento is door hun maatwerkmogelijkheden en flexibiliteit. Maar ook door lagere beheerkosten, waardoor er minder zorgen zijn over het onderhoud en waardoor de webshop sneller live kan gaan.

Magento is een open source software platform, wat inhoudt dat iedereen het kan bekijken, aanpassen en uitbreiden. Aanpassingen binnen Magento zijn lastiger, waar BigCommerce alles klaar heeft staan is dit hier niet het geval. Dit zorgt ervoor dat vooral verschil in kennis een grote rol speelt bij beide platforms. Hieruit kunnen we de volgende conclusies trekken:

BigCommerce is voor jouw organisatie de beste optie als je:

  • weinig verstand hebt van e-commerce;
  • 24/7 service wilt hebben;
  • zonder gedoe gebruik wil maken van een innovatief platform;
  • via verschillende kanalen wilt verkopen;
  • een makkelijke aanpasbare website wilt hebben;
  • naar automatische updates en onderhoud verlangt.

Magento is een de beste optie als je:

  • veel verstand hebt van e-commerce;
  • aanbod bestaat uit duizenden producten;
  • een gratis platform wil hebben;
  • alles, van extensies tot updates, zelf in handen wilt hebben.

Kortom, er zijn naast een aantal overeenkomsten ook veel verschillen tussen BigCommerce en Magento.

Wil je vrijblijvend sparren met onze experts over welk e-commerce platform het beste bij jou past, of weet je al wat de beste keuze is voor jouw organisatie? We helpen je graag met het maken van de juiste keuze.

De Nieuwe Zaak is Certified & Preferred Partner van BigCommerce. Meer weten over waarom BigCommerce voor jouw organisatie de beste keuze kan zijn? Neem dan contact met ons op!

avatar

Jeroen Strijdveen

Jeroen is Teamlead Digital Commerce. Voor al je BigCommerce en Shopify implementaties ben je bij hem aan het juiste adres!

Hulp nodig met jouw volgende stap?

Even verder praten kan geen kwaad.
Contact opnemen