Steven de Bruin 15 december 2021 4 Minuten leestijd

Video advertenties: zo inspireer je jouw doelgroep

Het landschap binnen advertising ontwikkelt zich snel en video advertising is daar een goed voorbeeld van! Platformen zoals YouTube, Facebook, Instagram, maar ook Snapchat en TikTok zijn platforms waar videoadvertenties goed in te zetten zijn. Ook de mogelijkheden via andere medianetwerken worden steeds omvangrijker. Denk bijvoorbeeld aan direct deals tussen partijen of andere platformen waar je video’s kunt beheren.

Verschillende algoritmes waarderen video meer dan afbeeldingen en nog weer een stuk meer dan tekst. Videobudgetten stijgen enorm binnen organisaties. Videobudgetten stijgen enorm binnen organisaties. Google geeft dan ook aan dat 60% van de gebruikers de voorkeur geeft aan online video’s boven live TV. Video is groeiende en dat kan reden zijn voor jouw organisatie om te investeren. Maar hoe zet je dit effectief in? En waarin moet je investeren?

Wat is video advertising?

Het marktaandeel van video is het afgelopen jaar flink gestegen. Recent onderzoek toont aan dat in 2020 de kijktijd van video’s met 85% is gestegen. Ook korte video’s op platforms als TikTok zijn 62% gestegen. Maar de grootste groeier zijn lange video’s (30-60 minuten) met een groei van maar liefst 140% vergeleken met 2019!

Video’s maken het mogelijk om jouw boodschap extra duidelijk over te brengen aan je doelgroep. De attentiewaarde is hoger, omdat gebruikers de content makkelijker kunnen verwerken en omdat video’s een rijkere beleving bieden. Daarnaast hebben adverteerders uitgebreide targetingmogelijkheden om het geheel krachtig neer te zetten.

Customer Journey model

Video wordt vaak in de top-funnel ingezet (in de zien- en wensenfase, met als doel het vergroten van de naamsbekendheid en of zichtbaarheid. Om het succes van je campagne te meten zijn er metrics zoals views, view rate en uitkijkratio. Video is echter meer dan alleen een inspiratiekanaal! Het is ook goed inzetbaar in de vorm van actiecommunicatie, waarbij transacties en leads meer centraal staan.

De voordelen van video advertising

Video advertising kan dus verschillende doelen hebben voor je organisatie. Zo kun je het richten op het verhogen van je omzet. Maar het kan ook meer gericht zijn op het verbreden van je merk. Wat zijn nou de voordelen?

 • De attentiewaarde is hoog
  Je bereikt je doelgroep met krachtige content. Daarmee versterk je de merkbeleving en merkherkenning.
 • Uitgebreide targetingopties
  Denk aan video viewers, interesses, lookalikes, engagement, life events, custom intent en doelgroepen met een hoge aankoopintentie (zoals in-markets).
 • Video levert resultaat op voor zichtbaarheid
  Met video creëer je bereik en frequentie. Zo kun je jouw doelgroep informeren op allerlei gebieden.
 • Online video advertising is beter meetbaar
  Video ads zijn veel beter meetbaar dan bijvoorbeeld televisie of radio. Dit komt door de vele inzichten die je hebt vanuit alle beschikbare tools.

Wat leveren deze voordelen op?

 • Resultaatgerichte en datagedreven videocampagnes
 • Een hoge attentiewaarde voor jouw merk of product
 • Je boodschap komt beter over

Hulp nodig bij video ads?

We adviseren je graag over hoe je de meest relevante campagnes opzet, welke doelgroepen je het beste in kunt zetten, wat van belang is om een hoge uitkijk rate te bereiken en het meest belangrijk: hoe jouw boodschap het best overkomt bij jouw doelgroep.
Wil je meer naamsbekendheid creëren met jouw marketingcampagnes? Of wil je meer conversie behalen via video advertenties? We helpen je graag! Kom daarom vrijblijvend met ons in contact en zet de volgende stap in jouw marketingactiviteiten.

avatar

Steven de Bruin

Steven is als Online Marketeer dagelijks bezig met het behalen van de online performance doelstellingen van onze klanten.

Hulp nodig met jouw volgende stap?

Even verder praten kan geen kwaad.
Contact opnemen