Jeroen Strijdveen 23 augustus 2021 4 Minuten leestijd

De voordelen van SaaS

Wil je snel een webshop live hebben of ben je toe aan vernieuwing van je platform? Dan is een SaaS oplossing wellicht de beste optie voor jou. Maar, wat is het precies en wat zijn de voordelen van SaaS ten opzichte van een traditioneel online platform?

Wat is SaaS?

Software as a service, oftewel SaaS, is software dat via internet wordt aangeleverd, als service. Je hoeft met SaaS geen hardware of software te kopen, installeren en te onderhouden, omdat het een cloudgebaseerde oplossing is. SaaS wordt als abonnementsvorm aangeboden, waardoor je per maand, kwartaal of jaar betaalt voor het gebruik van de software.

De voordelen van SaaS

Vergeleken met een traditioneel online platform kent SaaS een aantal interessante voordelen. Zoals:

Direct kunnen inspelen op veranderingen in de markt

Administratie en updates worden bij SaaS software centraal geregeld. Dit omdat SaaS klanten dezelfde provider en infrastructuur hebben. Ook is het toevoegen van integraties simpel, omdat je niet meer afhankelijk bent van verschillende platforms en versies daarvan. SaaS applicaties innoveren snel en continu, zo kun je direct inspelen op veranderingen in de markt.

Snelle implementatie

De software applicatie is al geïnstalleerd en geconfigureerd, waardoor je website snel gebouwd kan worden. Veel SaaS bedrijven bieden een gratis proefperiode aan, wat betekent dat de discovery fase en proof of concept snel en goedkoop kan worden doorlopen.

Snel nieuwe functionaliteiten toevoegen

SaaS oplossingen worden frequent en automatisch geupdate. Nieuwe functionaliteiten worden dus vaak en snel toegevoegd, zonder dat je zelf hoeft te denken aan updaten.

Je kunt focussen op je core business

Geen gedoe en zorgen om updates en de bijbehorende risico’s daarvan. Dit zorgt ervoor dat IT-medewerkers hier niet op hoeven te focussen, waardoor er meer aandacht is voor de core business.

Lagere TCO en snelle livegang

Met SaaS betaal je voor wat je nodig hebt, zonder dat je hardware hoeft te kopen om je nieuwe applicaties te hosten. Je weet vooraf waar je (maandelijks of jaarlijks) voor betaalt, waardoor je beter kunt budgetteren en dit makkelijker kunt managen.

SaaS versus On-Premise

Het SaaS platform dat De Nieuwe Zaak gebruikt is BigCommerce. Als Preferred Partner hebben we gecertificeerde ontwikkelaars in huis, worden we als eerste meegenomen in de ontwikkelingen van hun roadmap en hebben we inspraak in de features die belangrijk zijn voor onze klanten. Vergeleken met een On-Premise platform zijn dit de belangrijkste voordelen van SaaS:

  • On-Premise kost 4 tot 6 keer meer per jaar dan SaaS;
  • klanten met een SaaS platform verkopen gemiddeld 2 keer meer dan concurrenten uit de markt;
  • livegang is sneller met SaaS, de meeste websites hebben een livegang van minder dan 60 dagen;
  • je bespaart met SaaS veel tijd: patches, updates en IT-issues kosten bij een on-premise platform veel tijd;
  • SaaS werkt out of the box. Zonder third-party app problemen, bespaar je veel tijd wat bij een on-premise platform aan troubleshooting wordt besteedt.

Al met al biedt een SaaS oplossing mooie kansen voor bedrijven die een (nieuw) e-commerce platform opzetten. Benieuwd of een SaaS platform voor jouw organisatie de beste keuze is? Neem dan contact op met onze experts!

avatar

Jeroen Strijdveen

Jeroen is Teamlead Digital Commerce. Voor al je BigCommerce en Shopify implementaties ben je bij hem aan het juiste adres!

Hulp nodig met jouw volgende stap?

Even verder praten kan geen kwaad.
Contact opnemen