Jurriën Kerstholt 31 maart 2020 3 Minuten leestijd

ShoppingTomorrow onderzoeksjaar 2020 digitaal van start

Afgelopen week hebben we het ShoppingTomorrow onderzoeksjaar 2020 afgetrapt! Vol enthousiasme gingen we van start met het voorzittersoverleg. Gezien de huidige situatie vond dit overleg digitaal plaats, maar dit deed niets af aan de gedrevenheid van de 42 deelnemende voorzitters en gastheren.

De Nieuwe Zaak is in 2020 wederom voorzitter van de B2B expertgroep welke onderdeel is van het ShoppingTomorrow programma: Drivers of B2B e-commerce growth 2020. Samen met PostNL begeleiden we een groep van ruim 20 B2B experts en werken aan methodes om hun e-commerce succes te laten groeien. Daarbij gaan we voor een vergelijkbaar resultaat als in 2019. De B2B expertgroep werd toen als beste gewaardeerd en de groep heeft elkaar echt geholpen om groeikansen te zien op het vlak van B2B e-commerce. Dat smaakt naar meer!

Het ShoppingTomorrow programma 2020

Het voorzittersoverleg werd afgetrapt door Inge Demoed van ShoppingTomorrow. Inge heeft de groep op een heldere manier meegenomen in de opzet van het programma voor 2020, de wijzigingen ten opzichte van vorig jaar en de agenda die is opgesteld. Uiteraard hebben we stilgestaan bij het feit dat de aanstaande fysieke sessies in een aangepaste vorm worden georganiseerd. Tijdens en na deze intro konden de deelnemers via de chat vragen stellen waarop direct kon worden ingespeeld. Alsof we nooit anders hebben gedaan.

Shoppingtommorow blog 1

Thuiswinkel Marktmonitor

Vervolgens heeft Danny van der Burg van GfK de resultaten van de Thuiswinkel Marktmonitor gepresenteerd. Hij heeft de groep meegenomen in de e-commerce groeicijfers over 2019. Al vlakt de groei overall wat af, het blijft indrukwekkend om te zien wat er online aan transacties plaatsvindt. Danny heeft de groep ook laten zien hoe de onderzoeksopzet voor 2020 eruitziet en op welke wijze expertgroepen vragen voor het onderzoek kunnen aanleveren.

Learnings uit de B2B expertgroep

De derde presentatie werd verzorgd door Jurriën Kerstholt van De Nieuwe Zaak. Hij is in 2019 en 2020 voorzitter van de B2B expertgroep. De combinatie van De Nieuwe Zaak als voorzitter, PostNL als gastheer en een groep enthousiaste B2B beslissers, bleek garant te staan voor een interessante, nuttige en leerzame 2019 editie van de B2B expertgroep. Jurriën heeft 10 learnings uit deze expertgroep gedeeld. Onder meer hoe je een kwalitatieve expertgroep kan samenstellen, hoe de verwachtingen te managen en hoe je in diverse sessies toewerkt naar het eindresultaat: de bluepaper. Veel hands-on tips waarmee de diverse expertgroepen aan de slag kunnen gaan.

Shoppingtommorow blog 2

De conclusie van de deelnemers was dat deze digitale versie van het eerste overleg prima heeft uitgepakt. Er was volop interactie, belangrijke onderwerpen zijn besproken en de opkomst was groot. Iedereen is blij dat we van start zijn, ook in deze moeilijke periode. Op naar een mooi onderzoeksjaar!

avatar

Jurriën Kerstholt

Jurriën is partner en mede oprichter van De Nieuwe Zaak.

Hulp nodig met jouw volgende stap?

Even verder praten kan geen kwaad.
Contact opnemen