ONE PWA en Storyblok implementatie voor Kruitbosch

ONE PWA en Storyblok implementatie voor Kruitbosch.

Uitdaging

Hoe kan Kruitbosch op een betere, makkelijkere en snellere manier content aanpassen op het Intershop platform?

 
Aanpak

Implementatie van onze eigen ONE PWA, in combinatie met het CMS van Storyblok.

 
Resultaat

Sneller content aanpassen en personaliseren met de data die uit Intershop wordt ingeladen in Storyblok. 

 
Volgens het boekje

Het project.

Kruitbosch, producent van onder andere Alpina en Cortina fietsen, had behoefte om op een makkelijkere manier om te gaan met de content voor het B2B portal op het Intershop platform. Op het Intershop is ontzettend veel klantdata beschikbaar, waardoor er veel mogelijkheden zijn om te personaliseren en segmenteren op basis van de behoeften van de eindklant. Maar, die aanpassingen kosten veel tijd. 

De oplossing? Ons eigen, platform-onafhankelijke ONE PWA, waarmee we data vanuit Intershop in kunnen laden in het nieuw te implementeren CMS van Storyblok. Een moderne voorkant en de mogelijkheid om alle klantdata aan het werk te zetten. 

Alle content wordt beheerd in Storyblok, waardoor het marketingteam op een snelle manier nieuwe landingspagina’s en contentpagina’s aan kan maken. Deze progressive web app kun je op meerdere backends aansluiten. Het mooie: ONE PWA was in slechts een paar weken gekoppeld aan de bestaande Intershop implementatie in combinatie met Storyblok.

Deze implementatie was mogelijk doordat we zelf plugins hebben ontwikkeld die data uit Intershop laden in het CMS van Storyblok. Op deze manier halen we klanten, producten en prijzen uit Intershop, waardoor marketeers snel, gepersonaliseerde content kunnen tonen aan ingelogde gebruikers. 

De uitdagingen.

  • Een CMS (Storyblok) koppelen aan een headless systeem
  • Een Progressive Web App (ONE PWA) in 6 weken implementeren. 
  • Storyblok op zo’n manier implementeren zodat marketing zelfstandig zonder het e-commerce systeem landingspagina’s kan maken en publiceren

Het resultaat.

Het proof of concept gemaakt, dat is succesvol gebleken. Hierna zijn we aan de slag gegaan en hebben we de hele webshop omgezet naar de nieuwe designs die Kruitbosch heeft aangeleverd. 

De Intershop pipelines zijn aangepast naar API’s, de basisstyling is gedaan en we hebben de combinatie van Intershop, Storyblok en ONE PWA in zes weken tijd in het proof of concept neergezet.

Iets meer uitleg alsjeblieft

Over ONE.

ONE is Progressive Web App (PWA). Het bevat een volledige storefront voor zowel B2C als B2B webshops. Multilanguage, multicurrency en een styleguide is de standaard, maar het bevat ook middleware, waardoor data uit de backend van het onderliggende platform kan worden ingeladen naar de voorkant.

De combinatie van One en het CMS van Storyblok is een sterke! Storyblok is een Headless first CMS met een goed werkende ‘What You See Is What You Get’ (WYSIWYG) editor. Super schaalbaar, gemaakt door developers met de focus op gebruik door marketeers. 

Ander werk.

Meer werk

Hulp nodig met jouw volgende stap?

Even verder praten kan geen kwaad.
Contact opnemen