BigCommerce implementatie voor Onlineverf.nl.

BigCommerce implementatie voor Onlineverf.nl.

Uitdaging De bestaande maatwerk webshop was behoorlijk verouderd en bood geen ondersteuning om gefaseerd, of juist heel snel, te groeien.  
Aanpak De doelstellingen, klantbehoeften, UX ontwerp en de scope van het project zijn ontwikkeld. Het BigCommerce platform was het antwoord.  
Resultaat Het nieuwe Onlineverf.nl platform, met een unieke kleurenkiezer, volop integraties en koppelingen met BigCommerce apps.  
Ambitie is het pad naar succes

Het project.

Met ruim 30 jaar ervaring is Onlineverf.nl inmiddels uitgegroeid tot de snelst groeiende online verfwinkel van Nederland. Maar, dat is nog niet genoeg! De ambitie is om de beste in de markt te zijn. Dit wordt bereikt door de beste klantenservice te bieden.

Deze ambitie was niet mogelijk met de bestaande maatwerk webshop. Aan ons de taak om een visie te ontwikkelen voor het vervangen van deze website door een nieuw platform dat ondersteuning biedt om gefaseerd, of juist heel snel, te kunnen groeien. Uitdaging aangenomen!

De uitdagingen.

  • Bestaande maatwerk webshop voldoet niet meer
  • Hoge kosten voor licenties, updates en hosting
  • Grote voorraden moeten geborgd worden
  • Klant verwacht uitstekende adviezen
  • Snelle levering is een must om concurrentie voor te blijven
  • Fysieke servicepunten zijn verlengstuk van online

Het resultaat.

Het nieuwe Onlineverf.nl platform is begin 2022 gelanceerd! De webshop beschikt over een gigantisch assortiment: van verf tot alle benodigdheden die je kunt bedenken.

Unieke kleurkiezer
De website bevat een automatische koppeling met AKZONobel. Door deze koppeling worden alle bestaande kleurenwaaiers en bijbehorende kleuren automatisch beschikbaar gesteld aan de bezoeker. Ook is er voor iedere kleur een kleurimpressie, zodat de klant kan zien hoe de kleur binnen op de muur of buiten op het kozijn staat. Op basis van de gekozen kleur wordt vervolgens het juiste product uit 60.000 kleuren automatisch geselecteerd voor de klant!

Volop integraties
Op het platform zijn integraties gerealiseerd met Tweakwise (voor het vinden van de juiste producten), Mollie (Payment Provider) en Montapacking (Warehouse Management systeem).

BigCommerce Apps
Ook zijn er standaard apps uit de Bigcommerce App Store gebruikt, zoals InStockNotify, Trustpilot reviews, Atom8, Magic Sorter en Sufio. Met deze apps is het mogelijk om snel nieuwe functionaliteiten toe te voegen aan de website.

Groot denken, klein beginnen

Moderne e-commerce oplossing.

Waarom kiezen voor BigCommerce? In de discovery fase van vier weken zijn de doelstellingen, klantbehoeften, UX ontwerp en de scope van het project ontwikkeld. Daar kwam uit dat het BigCommerce platform het antwoord was op alle vragen van Onlineverf.nl. BigCommerce is een moderne e-commerce oplossing. Het is een open SaaS platform, wat inhoudt dat het platform flexibel, modern en schaalbaar is.

BigCommerce biedt de volgende voordelen.

  • lage kosten voor licenties, updates, hosting en doorontwikkeling
  • snelle time-to-market
  • focus op optimale shopping- en brand experiences
  • het platform is altijd up to date, geautomatiseerd

Ander werk.

Meer werk

Hulp nodig met jouw volgende stap?

Even verder praten kan geen kwaad.
Contact opnemen