Search Engine Optimization

Met SEO verbeter je de vindbaarheid en zichtbaarheid van jouw website voor relevante zoekopdrachten in de niet betaalde resultaten van zoekmachines.

SEO als één van de meest rendabele onderdelen van jouw online marketing strategie

SEO is een vorm van pull marketing. Dit betekent dat je met SEO relevant bent voor jouw doelgroep, op het moment dat jouw doelgroep hiernaar op zoek is. Ten opzichte van andere marketing inspanningen heeft SEO een relatief hoge ROI. Omdat SEO bezoeken gratis zijn, bestaat de investering voornamelijk uit tijd of aanpassingen aan een website. Kortom: SEO is een essentieel onderdeel van jouw online marketing strategie!

Technische randvoorwaarden

SEO draait voor een groot deel om het aanbieden van relevante content aan jouw doelgroep. Deze content dient wel bereikbaar en indexeerbaar te zijn voor zoekmachines. Om dit te realiseren is de techniek achter een website belangrijk. Deze bepaalt onder andere de snelheid waarmee zoekmachines pagina’s van jouw site kunnen crawlen, de hoeveelheid content die hiervan geïndexeerd wordt en de mate waarin zoekmachines de content juist interpreteren.

Content optimalisatie

Om goed gevonden te worden is het belangrijk dat je een pagina inricht die een zo relevant mogelijk antwoord geeft op de behoefte van de doelgroep. De Nieuwe Zaak helpt hierbij door te onderzoeken welke zoekopdrachten door de doelgroep worden gebruikt. Vervolgens vertalen we dit door naar een SEO- en gebruikersvriendelijke navigatiestructuur en helpen we bij het creëren van content voor deze pagina.

Autoriteit vergroten

Een factor die relatief zwaar meeweegt in het bepalen van de vindbaarheid van een pagina of website, is de autoriteit. Autoriteit wordt opgebouwd door relevante links van andere websites te verkrijgen. Deze links zijn voor zoekmachines een signaal dat iets zegt over de mate van relevantie van de pagina voor de doelgroep. Een relevante en waardevolle pagina zal logischerwijs makkelijker meer links van andere websites verkrijgen dan een pagina van lage kwaliteit. Onze specialisten hebben veel ervaringen met verschillende technieken die een bijdrage leveren aan het verkrijgen van meer relevante links. Belangrijk hierbij is dat we dit altijd volgens de richtlijnen van zoekmachines doen.

Robin Wientjes

In zijn rol als SEO Consultant houdt Robin zich voor uiteenlopende klanten bezig met zoekmachine optimalisatie. Robin werkt hierbij multidisciplinair samen met andere teams binnen De Nieuwe Zaak, waarbij het creëren van meerwaarde voor de doelgroep van de klant centraal staat.

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Maak vrijblijvend een afspraak en we helpen je graag verder.
Neem contact op
Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze 2-wekelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste commerce nieuws!