E-mailmarketing Marketplaces bij De Nieuwe Zaak.

Verkoop meer
op marketplaces.

Wees waar je klanten zijn! Met online marketplaces realiseer je meer omzet, bereik je nieuwe klanten en een hogere marketingeffectiviteit.

Aan de slag met marketplaces
Verover de marktplaatsen van Nederland en daarbuiten

Ontdek de wereld van online marketplaces.

Op een online marktplaats wordt vraag en aanbod samengebracht. De marktplaats faciliteert dit proces, inclusief de transactie. 

De markt verschuift geleidelijk naar een platformeconomie, waar grote online platformen vraag en aanbod door slimme algoritmes met elkaar verbinden via een digitale marketplace. Voor de consument betekent dit gemak door een one-stop-shop ervaring, waar het platform als vergelijkingskanaal dient.

Voor jouw organisatie betekent dit een machtsverschuiving die ten koste gaat van de offline verkopen en de effectiviteit van platformen als Google. 

Deze ontwikkelingen bieden bedreigingen, maar ook grote kansen voor organisaties. Denk aan meer omzet, nieuwe klanten en het feit dat jouw product te koop is waar de klant er naar zoekt. Experts van De Nieuwe Zaak helpen je te bepalen of en hoe marketplaces voor je werken.

Webinar: Marketplaces voor B2B.

Ontdek in dit live webinar hoe B2B marketplaces werken - en hoe het in jouw strategie past.
Meer weten en aanmelden
Marketplaces in de mix

Welke resultaten bereik je met marketplaces en DNZ?

Met Marketplaces behaal je meer omzet Meer omzet.

Doordat je op marketplaces miljoenen (internationale) gebruikers bedient genereer je aanzienlijk meer omzet. 

 
Met Marketplaces behaal je meer nieuwe klanten Meer nieuwe klanten.

(Internationale) marktplaatsen geven toegang tot een grote groep klanten die jouw producten mogelijk nog niet kennen. Trek nieuwe klanten aan!

 
Met Marketplaces ben je aanwezig waar je klant is Aanwezig waar je klant is.

Klantreizen beginnen en eindigen steeds vaker op marketplaces. Ben je hier aanwezig, dan ben je aanwezig in de customer journey.

 
Met Marketplaces behaal je meer effect uit je marketingmix Effect op je marketingmix.

Marketplaces verhoogt de totale effectiviteit van je marketingmix. Voer verschillende prijsstrategieën  en verkoop restvoorraden snel.

 
Marketplaces bij DNZ werkt multidisciplinair Multidisciplinair team. De ultieme combinatie van Digitale StrategieMerkactivatie en Performance Marketing zorgt voor optimale resultaten.  
DNZ Cultuur DNZ cultuur. Door onze sterke cultuur en merkwaarden, werken klanten met plezier en voor langere tijd met ons samen. Vaak zelfs bij ons op kantoor.  
Een vliegende start

Het proces om succesvol te groeien op marketplaces.

Begin met het opzetten van een strategie en selecteer de producten, stel de juiste prijs vast en breng in kaart hoe jouw logistiek eruit moet zien. Wanneer de strategie is vastgesteld, ga je aan de slag met je content. Denk aan de juiste titels, productbeschrijvingen, afbeeldingen, productfamilies, cross sells, handleidingen en specificaties. Zorg ervoor dat je content aansluit op jouw doelgroep.

Eenmaal de producten live op een marktplaats? Dan moet er gezorgd worden dat klanten je producten ook gaan vinden. Hier is ranking een belangrijk factor. Hoe hoger de producten gerankt zijn, hoe beter klanten deze kunnen vinden. Beoordelingen en het aantal orders spelen vervolgens een belangrijk rol in de positie en vindbaarheid. Hoe meer je verkoopt, des te hoger je scoort. Hoe positiever je productbeoordelingen, des te hoger jouw producten ook komen te staan. De klantervaring is dus cruciaal.

Je ontvangt nu gegevens over jouw verkoop en assortiment. Blijf deze analyseren, de gegevens zullen uiteindelijk knelpunten aan het licht brengen om optimalisaties door te voeren in de verschillende fases van het vliegwiel.

DNZ Marketplaces Vliegwiel

Samen zijn we sterker

Alle disciplines haken aan.

Onze multidisciplinaire aanpak zorgt ervoor dat we marketplaces optimaal inzetten. Dat houdt in dat onze marketplaces experts de klus niet alleen klaren. In samenhang met alle disciplines binnen Performance Marketing, Digitale Merkactivatie, en E-commerce ontwikkelen we jouw ideale digitale strategie en belichten we jouw vraagstuk vanuit iedere hoek.

Onze experts werken volgens ons unieke Maturity Model. We helpen je om stap voor stap meer datagedreven te werken, zodat je jouw ambities realiseert. Altijd vanuit inzichten die gebaseerd zijn op data. Deze inzichten geven richting in het uitbouwen van een passende marketingstrategie. En krijg je grip en sturing op je belangrijkste KPI's. 

Leer het van de meesters

Zo zetten we marketplaces in om jouw doelen te behalen.

Wil jij starten met marketplaces, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Onze experts helpen je in de volgende stappen. 

1
Inventariseren

Door informatie te inventariseren over je organisatie bepalen we de juiste strategie en doelen. We stellen vast met welke producten, welke prijs en op welke marketplaces we samen gaan starten. Logistieke processen en alle betrokken afdelingen worden hierin meegenomen.

2
Opstarten

We zetten de technische koppelingen en integratie met de marktplaats op. Zo voldoet jouw listing aan alle voorwaarden. Ook worden processen, zoals het retourproces, juist ingericht. Om de beste ervaring op de marketplaces te garanderen nemen we de tijd om de koppelingen voor livegang te testen. 

3
Groeien

Na livegang is het tijd om te focussen op de groei. We vergroten de zichtbaarheid voor je producten en genereren zo veel mogelijk conversies. Maandelijks werken we aan de kwaliteit van jouw listing en monitoren, analyseren en optimaliseren de resultaten. We nemen al onze disciplines mee om te groeien!

Zij krijgen het allemaal voor elkaar

Marketplaces experts.

Experts op het gebied van marketplaces zijn:

Mats van Essen Digital Marketing Strateeg

Als Digital Marketing Strateeg helpt Mats onze klanten iedere dag een stap verder in hun digitale marketing volwassenheid.

Frank Beke Data Scientist

Als Data Scientist helpt Frank jouw organisatie om de maximale waarde uit klantdata te halen. 

Steven de Bruin Advertising Consultant

Steven weet alles over hoe je de beste resultaten uit je marketplaces advertenties haalt. 

Jasper Scholten Advertising Consultant

Jasper weet alles van online advertising. Marketplaces kennen voor hem ook zeker geen geheimen!

Samen sterk

Marketplace partners.

Doordat er veel keuze is aan marktplaatsen, is het belangrijk om de juiste keuze te maken op welke marketplace jouw organisatie gaat verkopen. Samen met onze partners helpen we je met het zetten van de volgende stap en halen we de beste resultaten.

De Nieuwe Zaak is Channable Gold Partner
De Nieuwe Zaak is ChannelEngine bronze partner
De Nieuwe Zaak is Amazon Ads partner
De Nieuwe Zaak is Bol.com Ambassador
Jij bent vast toe aan een bakkie

Het optimaliseren van marketplace advertenties
met De Nieuwe Zaak.

Marketplaces bieden een centrale locatie waar producten aangeboden kunnen worden en waar de doelgroep bereikt wordt. Door middel van strategische marketingtechnieken en het gebruik van relevante zoekwoorden en targeting mogelijkheden, zet je marketplaces in als krachtig marketingkanaal. De marketplace specialisten bij De Nieuwe Zaak begrijpen hoe je met een effectieve marketplace marketingstrategie werkt aan meer zichtbaarheid, het stimuleren van verkoop en het opbouwen van waardevolle klantrelaties.

Verder praten? Gezellig! En geheel vrijblijvend natuurlijk. We ontdekken graag wat er nodig is om jouw doelen te behalen en vertellen graag over onze marketplaces aanpak. Wat drink je het liefst? Laat je gegevens achter, dan zorgen wij dat het klaar staat 😉. Tot snel!