User Experience

Voor de beste user experience kruipen we in de huid van jouw klant. Op basis van data creëren we customer journeys die aansluiten bij de behoeftes van de doelgroep.

BEKIJK HOE

De kracht van User Experience

We vertalen klantbehoeftes door naar een design dat rekening houdt met conventies (designpatterns) en tegelijkertijd verrassend is. Daarnaast houden we rekening met de (on)mogelijkheden van het technische platform en de aansluiting met je merk. Alles in constant overleg en op basis van data uit user tests. Zo ontstaat een netwerk aan interacties dat samen de ideale klantreis vormt.

De totale ervaring van klanten is opgebouwd uit verschillende interacties. Het succes van interacties hangt af van hoe goed klanten er hun doel mee kunnen bereiken. Dit vereist enerzijds inzicht in de aard van het probleem en anderzijds creatieve oplossingen voor dit probleem. Kosten interacties op jouw webshop moeite voor gebruikers of maak je het verschil met je interacties?

 

Van User experience naar User interface

Een goede User Interface begint met inzichten over hoe gebruikers een interface (gaan) gebruiken. Om inzichten te vergaren in de User Experience wordt er op verschillende manieren onderzoek naar het gedrag van de bezoeker gedaan. Van A/B testing tot expert reviews en van Analytics analyse tot Card Sorting. Op basis van deze inzichten worden interfaces ontworpen door UI designers die moeiteloos werken voor klanten.

IMPACT

User Interface door middel van Design Thinking

Om interacties te ontwikkelen is creativiteit nodig. Succesvolle interacties worden onderscheidend als ze voor een betere beleving zorgen dan vergelijkbare interacties bij concurrenten. Tegelijkertijd moet een succesvolle interactie niet te ver afwijken van de geldende design patterns die gebruikers gewend zijn. Wij gebruiken Design Sprints waarbij elementen van design thinking worden gebruikt om de balans tussen vernieuwing en conventie te vinden die voor succesvolle interacties zorgt.

User Interface binnen de technische mogelijkheden

UI designers kunnen succesvolle interacties voor klanten bedenken, maar het moet ook uitvoerbaar zijn. Onze UI designers werken samen met platform specialisten dus ze weten goed welke mogelijkheden een platform biedt. Hierdoor kunnen ze een goede afweging maken tussen wat de gebruiker nodig heeft en wat technisch haalbaar is.

Wil je meer weten over één van de volgende onderwerpen:

  • User experience design
  • Interaction design
  • Design sprints
  • Design studio
  • A/B testen
  • User testing

Met De Nieuwe Zaak kies je voor:

  • Multidisciplinaire teams die vanuit data & research de ultieme user experience ontwikkelen.
  • User experience onderzoekers die inzichten in klantgedrag psychologisch verklaren.
  • User interface designers die passende interacties voor je gebruikers ontwerpen.
  • Specialisten op het gebied van merkpositionering en branding.

Laat je gegevens achter, dan nemen we contact met je op om een user experience te ontwerpen die bij jouw klant past.

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze 2-wekelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste commerce nieuws!