Mobile Monday

Mobile Monday

  •  2 november 2018

Mobile first! Zoals je vast wel weet worden mobiele apparaten steeds meer gebruikt. Meer dan 87% van de Nederlanders gebruikt een smartphone en meer dan de helft van de website pagina’s worden via een smartphone bekeken terwijl kantoormedewerkers vaak op desktop en dan ook nog eens op twee schermen werken. Wanneer je nog niet inspeelt op deze trend, loop je achter. Herken jij deze statistieken en eigenlijk veel belangrijker: Hoe vaak bekijk jij jouw uitingen via een smartphone?

Groeien met Mobile Monday ervaringen

Bij De Nieuwe Zaak zijn we ons erg bewust van het feit dat websites responsive moeten zijn (optimaal voor een breed scala aan apparaten: van verschillende desktop computerschermen en tablets tot mobiele telefoons) en daarom hebben we afgelopen week extra aandacht besteed aan de mobiele weergaven van de websites van onze klanten. Dit was een goede oefening die we al onze klanten aanraden. Graag delen we een greep uit onze ervaringen:

 1. “Zorg ervoor dat al je content ook op een mobiele weergave benaderbaar blijft. Mobiele bezoekers willen niet minder weten dan desktop bezoekers.”
 2. “Teksten geschreven voor desktop zijn inhoudelijk niet altijd geschikt voor mobiel.”
 3. “Afbeeldingen zijn horizontaal mooi op desktop, maar mobiel is vooral verticaal georiënteerd.”
 4. “Weet je zeker dat mensen het hamburger-menu kunnen vinden?”
 5. “Test je site en content (beeld en tekst) op mobiel, niet alleen op verkleinde beeldschermen.”
 6. “Zorg voor een mobiel test ‘lab’.”
 7. “Een app is niet een vervanging van je webshop.”
 8. “Gebruik in je analyses apparaat segmentatie, zodat je de juiste conclusies trekt.”
 9. “Voor verschillende toepassingen werkt men vaak liever op een laptop dan op een mobiel.”
 10. “Veel mogelijkheden van een mobiel zien we nog niet slim terugkomen op mobiele sites.”
 11. “De mobiel (/tablet) en desktop ervaring lopen vaak niet in elkaar over, zorg dat er voor de bezoeker een drempelloze ervaring ontstaat, zoals dat het winkelmandje op je mobiel ook beschikbaar is op je desktop.

Met smartphone alles bij de hand

De smartphone wordt, nog meer dan nu, je connectie met anderen en de digitale wereld. Via je smartphone heb je straks alles bij de hand: telefoon, shoppen, identiteit, betalen, reizen, augmentation, communiceren, oriënteren, delen. En zo ook jouw klanten.

Mobiele omslag is noodzakelijk

Ook de hele dag op je desktop bezig terwijl de rest van de wereld jouw website(s) bezoekt via hun mobiel? Dan moet je je werkwijze aanpassen… Hoe ga jij om met deze trend? Wanneer houd jij een Mobile Monday of begin je morgen al?

Wij  kunnen je helpen met deze mobiele omslag! Neem hiervoor contact op met De Nieuwe Zaak!

Auteur

Wouter van der Heijden is Digital Analytics Consultant. Binnen De Nieuwe Zaak houdt hij zich bezig met het continu optimaliseren van resultaten op basis van data-analyse en bewezen klantinzichten.
Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze 2-wekelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste commerce nieuws!

© 2021 De Nieuwe Zaak