Websites zonder HTTPS krijgen vanaf juli 2018 een ‘niet veilig’ melding in Google Chrome!

Websites zonder HTTPS krijgen vanaf juli 2018 een ‘niet veilig’ melding in Google Chrome!

Menno Dijk   •  21 maart 2018

Moet ik nou wel of niet overstappen naar HTTPS? Sommige e-tailers twijfelen nog, omdat het tijd en geld kost. Twijfelt u ook nog? Op donderdag 8 februari 2018 heeft Google de keuze voor u gemaakt. Vanaf Chrome 68, dat in juli 2018 verschijnt, duidt de browser sites die niet via https te benaderen zijn als ‘onveilig’ aan. Volgens de Google is er genoeg progressie naar een standaard https-web geboekt om de stap te rechtvaardigen.

Wat zijn de gevolgen?

Websites die op een HTTP-verbinding draaien zullen dus als onveilig gemarkeerd worden door Chrome. Dat ziet er zo uit:

Geen gezicht én slecht voor de klandizie voor een webwinkel. De waarschuwing zal ervoor zorgen dat mensen de website gaan verlaten en niet meer gaan bezoeken. Een goede reden dus om snel over te stappen op een veilige HTTPS-website. Een HTTPS-verbinding beschermt je data op meerdere manieren: Data encryptie, Data integriteit & Authenticatie. Een HTTPS-verbinding is trouwens wettelijk verplicht bij verwerking en verzending van persoonsgegevens. Wordt deze wetgeving niet nageleefd? Houd dan rekening met boetes tot een bedrag van € 4.500,-.

Hoe krijg ik een HTTPS-verbinding?

Een HTTPS-verbinding krijg je door een SSL verbinding met de gebruiker te leggen. SSL staat voor Secure Socket Layer en betekent dat er een versleutelde verbinding tot stand wordt gebracht tussen een internetbrowser en een webserver. Data uitwisseling wordt op die manier beveiligd en kan niet zomaar door kwaadwillenden worden onderschept. Een SSL-certificaat aanvragen en installeren is niet moeilijk. De Nieuwe Zaak doet het graag voor je. Wil je geholpen worden met een SSL-certificaat of heb je naar aanleiding van dit blog nog vragen? Klanten van De Nieuwe Zaak kunnen contact opnemen met hun consultant. Bent u geen klant? Neem dan contact op met Richard Walsh en wij helpen u snel verder.

Menno Dijk is sinds 2007 werkzaam bij De Nieuwe Zaak als Designer. Binnen De Nieuwe Zaak houdt hij zich bezig met het bedenken en ontwerpen van verfrissende en converterende webshops, websites en online campagnes.