ecWeekend – Het belangrijkste e-commerce nieuws van week 37

ecWeekend – Het belangrijkste e-commerce nieuws van week 37

  •  15 september 2017

Alles wat je moet weten van Schema.org, een megaboete voor Google, een snelle gids voor Usability Testing en meer! Het laatste e-commerce nieuws lees je in de ecWeekend van week 37:

Bereid je e-mails voor op Black Friday

Vrijdag 24 november is het Black Friday. Iets waar we in Nederland ook steeds meer op inhaken. Hoe bereid je je e-mailcampagnes voor? MovableInk heeft een video vol met inspiratie.

Alles wat je moet weten over schema.org

Gegevens van jouw website kan je opmaken met schema.org. Hiermee highlight je bepaalde elementen op de pagina zoals openingstijden en reviews. Een goed voorbeeld van review-opmaak met schema.org is de vertoning van ‘sterretjes’ in de zoekresultaten. Dit verhoogt de Click Through Rate! Op Moz leer je alles over het implementeren van schema.org.

Officieel beroep Google tegen megaboete

Google zou de populariteit van de zoekmachine hebben misbruikt. Afgelopen zomer vond de Europese Commissie dat aanbieders en consumenten zijn benadeeld. Het Hof van Justitie heeft de beroepsprocedure ontvangen. Inhoudelijk is er nog niks bekend. Google zal de boete gewoon moeten betalen. Daarnaast heeft Google al aangegeven dat ze de zoeksystemen voor Google Shopping aanpassen. Dit moet voor 28 september gebeuren. Het volledige artikel is te lezen op Emerce.

De snelle gids voor usability testing

Een goede usability draagt bij aan het behalen van je KPI’s. Toch wordt er vaak te weinig aandacht aan gegeven omdat men het tijdrovend en duur vindt. In dit artikel van ConversionXL wordt aan de hand van zes stappen uitgelegd hoe je usability tests kunt uitvoeren en daarbij tijd en geld kunt besparen. Wist je bijvoorbeeld dat je maar 5 respondenten nodig hebt om betrouwbare data te verzamelen.

Analytics Intelligence: Vraag en Analytics geeft antwoord

Google heeft recent een nieuwe feature vrijgegeven genaamd Analytics Intelligence. De tool was eerder al beschikbaar op de Google Analytics-app, maar nu ook beschikbaar in de desktop interface. Zoek je specifieke gegevens? Stel je vraag aan Google Analytics en je krijgt direct antwoord. In deze blogpost op Blog.wsol lees je hoe de feature werkt.

 

Goed weekend!

Auteur

Beau Feijen is Inbound Marketing Consultant. Binnen de Nieuwe zaak houdt zij zich bezig met de inzet, ontwikkeling en strategie van Content Marketing, SEO, Social Media en Online PR.
Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze 2-wekelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste commerce nieuws!

© 2021 De Nieuwe Zaak