Virtual Reality clinic

Virtual Reality clinic

  •  23 oktober 2018

Een aantal medewerkers van De Nieuwe Zaak volgden afgelopen week een workshop Virtual Reality: ontwikkel je presentatie skills. We werden volledig ondergedompeld in de wereld van VR. Hoe? Dankzij de VR bril Oculus Rift die je opzet krijg je de getoonde beelden vrijwel direct op je netvlies, waardoor het echt lijkt alsof je in een andere wereld bent beland.

Presentatievaardigheden ontwikkelen

Tijdens de clinic belandden we in een virtuele volle zaal waarbij jij op het podium een verhaal staat te vertellen. We kregen de VR bril op, ‘stonden in de zaal’ en hielden een pitch over De Nieuwe Zaak. Maar dan opeens zakt de aandacht weg bij het publiek, gaat er een telefoon af en worden er onverwachte bewegingen gemaakt. Hoe ga je hiermee om? In deze workshop oefenden we onze presentatie skills en bespraken hoe het beter kan. Aan het einde van elke presentatie was er een mapping te zien van de kijkrichting, het stemvolume en de snelheid van spreken. Zo kreeg je een goed overzicht van hoe je gepresenteerd hebt en gepersonaliseerde presentatietips.

Voordelen VR trainingen

Wat zijn hier de voordelen van? Veel mensen vinden presenteren lastig of spannend. Door je presentatievaardigheden te trainen met virtual reality hoef je niet voor een echte groep mensen te oefenen. De VR training is een stuk veiliger. Daarnaast is het tijdbesparend omdat je hier oneindig mee kan oefenen, op elk moment van de dag, zonder collega’s of andere bekenden te vragen naar je oefenpresentatie te luisteren. Je went aan de spanning die je wellicht ervaart tijdens het presenteren, waardoor je tijdens de daadwerkelijke presentatie de volle focus kunt hebben op dat wat je te vetellen hebt.

Het was een mooie ervaring en een next level manier van het verbeteren van onze presentatie skills.

Auteur

Wilbert Beelen is E-mail Marketing Consultant. Binnen De Nieuwe Zaak houdt hij zich bezig met de inzet en optimalisatie van e-mailmarketing campagnes en helpt hij klanten het maximale rendement te behalen.
Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze 2-wekelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste commerce nieuws!

© 2019 De Nieuwe Zaak