Momento: Een digitaal dashboard voor het basisonderwijs

Maartje Schel   •   Heutink Groep

De Nieuwe Zaak heeft veel gevoel voor interactie design

Voor het Momento project waren wij op zoek naar een partij die veel gevoel heeft voor interactie design en écht in de huid van een leerkracht kan kruipen. Het succes van dit dashboard voor leerkrachten wordt namelijk grotendeels bepaald door de gebruiksvriendelijkheid en laagdrempeligheid in de dagelijkse onderwijspraktijk. Een partij die ‘keep it simple’ als geen ander verstaat. Omdat Momento een branche initiatief van meerdere partners is, zochten we daarnaast een partij die in staat is om de vele stakeholders via de juiste kanalen van relevante boodschappen te voorzien. In De Nieuwe Zaak vonden we deze partij!

1

De uitdaging

Als strategisch partner van Heutink werken we al ruim drie jaar nauw samen met dé totaalleverancier van educatieve materialen. Samen met Reinders, de Rolf Groep en de uitgevers van educatieve content is Heutink een initiatief gestart om leerkrachten in het basisonderwijs te voorzien van een totaaloplossing bestaande uit een overkoepelend dashboard, de beste educatieve content en snelle devices. Met als doel om leerkrachten en leerlingen inzicht te bieden in leerdoelen en het tijdig bijsturen hiervan.  Aan De Nieuwe Zaak de vraag om te helpen met de UX en het ontwerp van dit digitale dashboard. Maar met alleen een dashboard ben je er nog niet…

2

De oplossing

Om dit initiatief tussen Heutink en hun partners vanaf het begin te laten slagen had dit dashboard ook een gezicht nodig. De Nieuwe Zaak bedacht in eerste instantie de naam: Momento. Een speelse afkorting van ’monitor voor mentoren’. Samen met de pay-off ‘de voortgang van nu’, een passend logo en een frisse huisstijl zag Momento het levenslicht. Klaar voor het nu. Maar ook voor de toekomst.

Via een agile werkwijze tekenden we voor de UX, het ontwerp en ontwikkeling van de prototypes van het dashboard welke we gezamenlijk hebben getest en geoptimaliseerd met eindgebruikers. Een creatief totaalconcept waarbij we voor dit nieuwe merk tevens verschillende communicatiemiddelen (saleskit/printmateriaal/website etc.) ontworpen hebben.

3

Het resultaat

Een helder en gebruiksvriendelijk dashboard om leerkrachten écht verder te helpen in hun dagelijkse drukke bestaan met als doel leerlingen nóg beter onderwijs (op maat) te kunnen bieden. En met de propositie en uitstraling van dit nieuwe merk is er een stevige basis gelegd voor de toekomst in onderwijsland. Vanaf september 2017 wordt Momento gefaseerd uitgerold en is gratis beschikbaar voor alle basisscholen.

headerstill_1534
headerstill_1534
headerstill_1534
headerstill_1534
image_class_1534

Meer weten over onze cases?

Maak vrijblijvend een afspraak we vertellen u graag meer.
Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze 2-wekelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste commerce nieuws!