Raven scoort met nieuw online hengelsport platform

Dennis de Jong   •   E-commerce Manager Raven

“We zijn marktleider geworden in Nederland en mede dankzij de pro-actieve samenwerking met De Nieuwe Zaak en onze nieuwe huisstijl kunnen we nu onze doelstelling om Europa te veroveren verwezenlijken.”

1

1. De uitdaging

Raven Hengelsport is dé specialist voor de hengelsporter. Met megastores in binnen- en buitenland, eigen experts en een webshop. Raven, een jarenlange partner van De Nieuwe Zaak, is een zeer succesvolle speler in de visbranche. Ze bedient haar klanten in Nederland met vier grote fysieke winkels en met een webwinkel. Ook buiten de Nederlandse grenzen helpt ze visliefhebbers optimaal van hun passie te genieten, zoals in Polen, Tsjechië, maar had de ambitie om in meer Europese landen actief te zijn.

Europese expansie
De bestaande webshop sloot niet langer aan op de behoeften van de moderne consument en bij de manier waarop deze zich tegenwoordig oriënteert en tot aankoop overgaat. Raven wil graag over heel Europa visliefhebbers gaan voorzien van de juiste producten, volledig digitaal.

Hoe zorg je voor deze groei met een efficiënt platform voor inspiratie, content en order met daarbij een optimaal logistiek en administratief proces?

De uitdaging: zorg voor een eenvoudige expansie naar Europa!

2

2. De oplossing

Discovery fase
We zijn gestart met een discovery fase, waarin de benodigdheden zijn benoemd waaraan een nieuw te bouwen e-commerce oplossing moet voldoen. De eisen: het moet aansluiten op de bestaande it-architectuur en kan gekoppeld worden aan de bestaande software systemen.

Nieuw platform voor alle webshops
Er is gekozen voor een nieuw platform (ecManager), waarmee alle webshops gefaciliteerd kunnen worden en waarbij er per land gedifferentieerd kan worden voor land specifieke eigenschappen. Doordat alles op één platform beschikbaar is, kan Raven zeer efficiënt zijn op het gebied van productvoorraad, orders en klantprocessen.

Nieuwe huisstijl
Daarnaast hebben we een nieuwe huisstijl opgezet die in elk land ingezet kan worden. Zo is Raven uniform herkenbaar. Tegelijkertijd kan Raven de webshops per land flexibel aanpassen, om daarin de content en het assortiment zodanig te presenteren dat het aansluit bij de verschillende doelgroepen per land.

Cloud gebaseerd
Doordat het geheel cloud gebaseerd is, kan de webshop geheel eenvoudig meegroeien en opschalen waar en wanneer dat nodig is. De webshop kan gekoppeld aan de voorraad van één of meerdere warehouses. Ook de integratie tussen de website, het Product Information Management (PIM) en ERP pakket is geoptimaliseerd.

3. Het resultaat

Nieuw platform voor Raven!
In het tweede kwartaal van 2020 is het nieuwe platform gelanceerd. Eerst is de nieuwe website voor de Franse markt gelanceerd. Hierna is de bestaande website voor Nederland gemigreerd naar het nieuwe platform.

Vervolgens zijn ook de webshops voor Tsjechië en Polen vervangen. En meer landen gaan volgen. Zo is Raven klaar om Europa verder te veroveren!

De website wordt nu continu doorontwikkeld en spelen we samen met Raven in op de wensen die de klanten uiten. Zo wordt de gebruikersbeleving verder geoptimaliseerd.

case_compositie-visual-100%_1534x1534
Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze 2-wekelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste commerce nieuws!