Redesignen met focus op inspiratie en conversie

Rob de Bruijn   •   E-commerce Manager Mepal

Het was nogal een uitdaging: een knalrode, functionele, maar enigszins gedateerde en beperkte webshop omtoveren tot een moderne, inspirerende en gebruiksvriendelijke website die aansluit bij onze nieuwe huisstijl en merkpropositie. De Nieuwe Zaak is hier uitstekend in geslaagd door gedegen analyse, veel vragen stellen en ervaren designers aan het werk te zetten. Wij genieten er elke dag van en dat horen we ook terug van onze bezoekers!

1

De uitdaging

Al sinds het midden van de jaren vijftig ontwerpt, ontwikkelt en produceert Mepal slimme kunststof huishoudproducten om voedsel in te bewaren, mee te nemen en te serveren. Het merk is vooral bekend van de schoolbekers, lunchboxen, kampeerservies en de handige bewaardozen. Slimme, duurzame en tijdloos vormgegeven producten, die allemaal in eigen huis zijn ontworpen. Sinds begin 2017 werkt De Nieuwe Zaak samen met Mepal op het gebied van digital marketing en vanuit deze samenwerking ontstond de vraag om te ondersteunen bij de rebranding van Mepal. Want hoe vertaal je een nieuwe merkpropositie en huisstijl naar een online experience waarbij inspiratie en conversie centraal staan?

2

De oplossing

Wat zijn de behoeftes van klanten? Hoe sluiten deze aan bij de ambities van Mepal? Via een keywordanalyse, klantinzichten, data vanuit Mepal en webanalytics hebben we allereerst gekeken naar de contentbehoefte van klanten en deze doorvertaald naar user stories. Op basis van een nieuwe merkpropositie en huisstijl hebben we gezamenlijk en stapsgewijs samen met de klant de user experience en het visual design voor dit nieuwe responsive platform voor onze rekening genomen.

Het resultaat

Een nieuwe responsive site én shop met veel ruimte voor inspiratie, beeld, video en verhalen over de rijke historie van deze oer-Hollandse producten. De vernieuwde navigatie en verbeterde user experience helpen gebruikers op een eenvoudige manier door de site, op mobiel, tablet en desktop. Met als resultaat de juiste mix tussen branding en conversie.

mepal_fullwidth_1534x1534
mepal_fullwidth_1534x1534
mepal_fullwidth_1534x1534
mepal_fullwidth2_1534x1534
Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze 2-wekelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste commerce nieuws!

© 2020 De Nieuwe Zaak