Businesscase, huisstijl en shop voor Veneta

Dennis van der Burght   •   Directeur

Onze klant bepaalt!

“In 2011 zijn we samen met De Nieuwe Zaak begonnen aan Veneta.com. We hadden als stip aan de horizon een e-commerce omgeving in gedachten waarbij de consument zelfstandig maatwerk raamdecoratie kon uitzoeken en bestellen.

In de samenwerking is de huisstijl van Veneta ontworpen en geladen en is er een uitgebreide webwinkel met een product configuratie ontwikkeld. De Nieuwe Zaak is voor ons van doorslaggevende belang geweest bij de ontwikkeling en implementatie van ons volledig schaalbaar en geïntegreerd e-commerce platform. Dit uit zich door een user friendly webshop waarbij de klant zelf bepaalt of hij het meten en monteren zelf doet, of eenvoudig een afspraak maakt met één van onze adviseurs. Nu, anno 2015, zijn wij dé online specialist in de levering van maatwerk jaloezieën en gordijnen in de Benelux”

1

De uitdaging

Met meer dan 40 jaar ervaring staat Veneta voor kwalitatieve en betaalbare oplossingen in raamdecoratie. Deze oplossingen gaan gepaard met complexe producteigenschappen en configurators. De Nieuwe Zaak creëert en optimaliseert de webshop van Veneta met focus op gebruiksvriendelijkheid en service.

2

De oplossing

De Nieuwe Zaak biedt Veneta full service e-commerce ondersteuning bij het ontwikkelen en optimaliseren van haar nieuwe webshop. Na ontwikkeling van de businesscase en huisstijl is vervolgens de webshop ontworpen. Deze is gebouwd op ecManager e-commerce software en gekoppeld aan de SAP backoffice van Veneta.

3

Het resultaat

De Veneta webshop zorgt ervoor dat de klant op ieder moment in de customer journey wordt ondersteund bij het maken van de juiste keuze. Na een vliegende start worden de online marketing activiteiten en de webshop continu geoptimaliseerd.

veneta_mob_header
veneta_mob_header

Transformatie

Van complex product naar gebruiksvriendelijke ervaring
veneta_mob3
veneta_mob4

Meer weten over ons werk?

We helpen je graag verder.
Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze 2-wekelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste commerce nieuws!

© 2020 De Nieuwe Zaak